Nazad

VATERPOLO: Povratak Vanje i Duška

Izvor: Mondo - Nacionalni sport - Utorak 03.07.2012 - 14:18

Kapiten reprezentacije Vanja Udovičić i prvi centar Duško Pijetlović priključuju se nacionalnom timu. Na turniru u Portugaleteu sa 16 igrača.

Kozenca je arhivirana, sledi španski Portugaleti, pa...Znamo svi, sledi olimpijski turnir u Londonu.

Pripremni turnir u Kozenci, generalno gledano, nije doneo ništa novo, ništa iznenađujuće. Zapravo, možda jeste u srpskom timu. Pojedini mlađi igrači su, pre svega, borbenošću pokazali da selektor Dejan Udovičić ima širok spektar mogućnosti.

Dušan Mandić, Nikola Eškert i posebno Aleksa Šaponjić (protiv Italije je bio odličan) nosili su se sa mnogo iskusnijim protivnicima i nisu razočarali. Štaviše!

"Dobili su iznenada veću šansu. Igrali su sa oscilacijama, ali i sa velikom željom da se dokažu. Zadovoljan sam. Videlo smo neke elemente o kojima nismo ni razmišljali i to je još jedna pozitivna stvar sa ovog turnira", hvali ih selektor Dejan Udovičić.

Na turniru u Kozenci nisu igrali Vanja Udovičić (povreda) i centar Duško Pijetlović (bolest), a u finalu nije mogao da pomogne ni kažnjeni Slobodan Nikić. Selektor je i tokom turnira neke igrače, hteo-ne hteo "gurao" na pozicije koje ranije nisu igrali, pa su tako Dušan Mandić, Milan Aleksić i još neki "glumili" centre. I nisu se loše snašli.

"Nisam nezadovoljan Kozencom. Ipak smo bili bez dvojice važnih igrača, u vanrednoj situaciji. To je kao kad u košarci ne bi igrali prvi plejmejker i prvi centar", slikovito je pokušao da dočara selektor "delfina" situaciju sa kojom se suočio u Italiji.Kao najpozitivniju stvar koju je video u Kozenci, Dejan Udovičić navodi to što je ekipa bila zajedno, što se borila i nije posustajala ni kad je gubila sa više golova razlike.

Umor, nedostatak svežine, povrede, pehovi...Sve je to "sastavilo" srpski tim ovog leta, ovog predolimpijskog leta. Ipak, ima još vremena do Londona. Još 20 dana.

U ekipu se vraćaju oporavljeni Vanja Udovičić i Duško Pijetlović. Oni će učestvovati na turniru u Portugaleteu, kao i ceo tim koji je bio u Kozenci, izuzev Nikole Eškerta koji će se priključiti juniorskoj reprezentaciji.

Posle turnira u Španiji (Portugalete je, zapravo predgrađe Bilbaa), Srbija će imati cikluse priprema u Beogradu, Subotici i Atini. U London će otputovati 24. jula.

A u Londonu...

"Sigurno je da će biti žestoko u Londonu i da će odlučivati detalji", kaže selektor. 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: