Nazad

VATERPOLO: Radnički je stvarno u igri!

Izvor: Mondo - Nacionalni sport - Petak 31.08.2012 - 10:27

Predsednik Vaterpolo saveza Velibor Sovrović potvrdio da je stugao zahtev VK Radnički za vanredno napredovanje u Ligi i učeščće u Kupu LEN, što znači da...

 Ono što je u početku izgledalo kao naučna fantastika izgleda da postaje stvarnost.

 
Najmlađi vaterpolo klub u Srbiji, Radnički iz Kragujevca, očigledno miljenik grada, uticajnih struktura i ko zna još koga, po svemu sudeći, zaista pravi tim snova. U njemu bi trebalo da igraju Vanja Udovičić, Filip Filipović, Crnogorac Boris Zloković, Hrvat Damir Burić...
 
Da se iza brda stvarno nešto valja potvrdio je predsednik Vaterpolo saveza Srbije Velibor Sovrović, koji je "Sportu" izjavio da je u Savez stigao zahtev/molba Radnički za vanredno napredovanje u domaćem takmičenju i za učešće u Kupu LEN.
 
Klub je sada član Prve B lige, a mogao bi da uđe u Prvu A ligu na dva načina: ili da se proširi najjača vaterpolo liga Srbije ili da neki od sadašnjih klubova ustupi mesto Radničkom.
 
Reč je o preskakanju dva stepenika, jer je Radnički ovog leta debitovao u Drugoj ligi Srbije, najnižem rangu takmičenja u našoj zemlji.
 
"Po hitnom postupku ćemo organizovati telefonsku sednicu UO, na kojoj bi zahtev kragujevačkog kluba trebalo da bude prihvaćen. Konačna odluka biće poznata u ponedeljak, kada je zakazan sastanak sa predstavnicima klubova. Sa svim ambicijama kakve gaji, Radnički ima lepu mogućnost da odskoči u takmičarskom smislu. Donećemo odluku na preporuku Stručnog saveta i, rekao bih, na odobravanje šire sportske javnosti", kaže Sovrović.
 
Prvi čovek vaterpola uz Srbiji zadovoljan je što će većina najboljih srpskih igrača opet igrati u svojoj zemlji i što je konkurencija sada mnogo veća. Čak Sovrović ocenjuje da da će liga u Srbiji biti najjača u Evropi!
 
Još ako budu ostvarene želje Radničkog kada je reč o pojačanjima iz inostranstva, imaćemo izuzetnu borbu za titulu. Ponovo će o našoj ligi da se priča širom Evrope, dodao je Sovrović.
 
Radnički ima rok do 19. septembra da formira ekipu, a šuška se da bi na trenersku klupu mogao da sedne nekadašnji selektor Nenad Manojlović.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: