Nazad

VATERPOLO: Srbi osvojili Portugaletu

Izvor: Mondo - Nacionalni sport - Nedelja 08.07.2012 - 14:20

Tim Dejana Udovičića savladao Kanadu 13:12 i sa maksimalnim učinkom u tri utakmice završio turnir u Baskiji. U nedelju uveče u Beogradu.

Vaterpolo reprezentacija Srbije pobednik je 24. izdanja turnira u Portugaleti, jer je ostvarila i treću pobedu u isto toliko utakmica. Posle Grčke u petak (10:7) i Španije u subotu (14:8) izabranici Dejana Udovičića u nedeljnom matineu savladali su i Kanadu - 13:12 (5:5, 4:2, 2:3, 2:2).

Aktuelni evropski prvaci, svetski vicešampioni i bronzani sa OI u Pekingu namučili su se protiv, realno, najslabijeg rivala na turniru. Samo 15-ak sati ranije odigrali su sjajno protiv Španije i u meč sa Kanađanima nisu ušli "punim gasom". Zato je prva četvrtina završena rezultatom 5:5.

"Delfini" su u drugoj deonici stekli prednost, ali do kraja nisu uspeli da se rezultatski odlepe od upornog protivnika. Ipak, odigrali su dovoljno da pobede.

Duško Pijetlović je bio najefikasniji sa četiri gola, jedan manje dao je Filip Filipović...

U bazen nije ulazio Slobodan Nikić zbog lakše povrede leđa.

SRBIJA: G.Pijetlović, A. Šaponjić 1, Gocić 1, Mandić, Ćuk, D. Pijetlović 4, Aleksić 1, Rađen, Filipović 3, Prlainović 2, S. Mitrović 1, L. Šaponjić, B. Mitrović.

Srpski reprezentativci vratiće se u nedelju uveče u Beograd gde će nastaviti pripreme za Olimpijske igre. U Subotici će odigrati prijateljski meč sa Italijom, u Atini sa Grčkom...

Uprkos rezultatski uspešnim kontrolama u baskijskom gradu, "orlovima" je ostao opor ukus u ustima, jer je još na prvom meču povredu doživeo Vanja Udovičić (palac desne ruke), zbog čega se odmah vratio u Srbiju. 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: