Nazad

VATERPOLO: Zvezda pravi "tim snova"!?

Izvor: Mondo - Nacionalni sport - Sreda 25.07.2012 - 11:24

Čelnici Crvene zvezde VET žele da angažuju Filipa Filipovića, Andriju Prlainovića, Nikolu Rađena, Slobodana Nikića i Denisa Šefika! "Sačekajmo da prođu Olimpijske igre", kaže Viktor Jelenić.

  Skoro neverovatna vest stiže iz Vaterpolo kluba Crvena zvezda!

Rukovodstvo vicešampiona želi da u narednu sezonu krene sa ekipom koju bi činila i četiri reprezentativca Srbije i golman Crne Gore. 

Predsednik kluba Viktor Jelenić potvrdio je da su vođeni razgovori o dolasku Filipa Filipovića, Andrije Prlainovića, Nikole Rađena, Slobodana Nikića i Denisa Šefika, ali još bez konkretnog rezultata.

"Nismo se dogovorili ništa, ali pričali jesmo. Smatram da naši najbolji igrači treba da se vrate u zemlju, da dignu klupski vaterpolo na viši nivo. Pogotovo zbog veoma loše situacije u evropskim klubovima", izjavio je Jelenić za "Novosti".

Crveno-beli žele da iskoriste rasulo u italijanskom Pro Reku i da dovedu veći broj domaćih igrača vrate iz inostranstva.

"Videćemo šta od svega toga može da se realizuje. Ipak, za koji dan počinju Olimpijske igre i oni su fokusirani da ostvare što bolji rezultat. Sada misle samo na reprezentaciju i ne treba ih opterećivati drugim stvarima. Nadam se, kao i svi, da će osvojiti medalju, a ja im od sveg srca želim zlato", rekao je on i podvukao:

"Prijavljivanje igrača za Ligu šampiona je do 31. avgusta. Najvažnije je da imamo pošten odnos i da igrači sada znaju da će sve što dogovore sa Zvezdom biti i ispoštovano. Ne želim kao ranija rukovodstva da lažemo igrače. To je nekad bilo i više ne sme da se ponovi".

Reči Viktora Jelenića ne moraju da predstavljaju veliko iznenađenje, ako uzmemo u obzir raniju izjavu predsednika Vaterpolo saveza Srbije Velibora Sovrovića kojom je najavio da će posle olimpijskog turnira dati sve od sebe da reprezentativce bez angažmana vrati u zemlju.

"Želimo da posle olimpijskog turnira iskoristimo ugled našeg tima. Pokušaćemo da naše vrhunske igrače vratimo u Srbiju! Reč je o širem društvenom poduhvatu koji može da donese višestruku korist. Dobićemo atraktivno domaće takmičenje, koje će biti atraktivno za sponzore, a istovremeno može da bude i značajan izvor sredstava za razvoj našeg sporta", izjavio je on istom listu.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: