Nazad

Veličković o povratku u reprezentaciju: Podmladio sam se, uživao sam u ovih nekoliko dana

Izvor: Beta, OK Radio - Nacionalni sport - Nedelja 23.02.2020 - 14:25

Velika mi je želja bila da ponovo budem u dresu reprezentacije i to je prevladalo. Dobro mi je telo odreagovalo - kaže Novica

Želja da zaigra za nacionalni tim bila jača od umora FOTO: Youtube printscreen
Kapiten košarkaša Partizana Novica Veličković rekao je danas da se "podmladio" povratkom u reprezentaciju Srbije i istakao da je želja da ponovo zaigra za nacionalni tim bila jača od umora.
 
- Posle 10 godina sam ponovo u reprezentaciji. Za mene je velika čast. Podmladio sam se. Uživam u radu sa trenerima i saigračima. Dosta je mladih, svi igraju po raznim ligama, imam saigrače iz Partizana... Ovih četiri-pet dana je stvarno bilo uživanje - rekao je Veličković novinarima u hali "Aleksandar Nikolić".
 
Novinare je zanimalo i koliko je vremena prošlo od momenta kada ga je novi selektor pozvao do momenta kada je pristao da ponovo zaigra za nacionalni tim.
 
Naveo je da je odmah prihvatio poziv.
 
- Jedino čega sam se bojao je napor. Posle Kupa nikad ne znaš kako ćeš da završiš, pogotovo ja, u kakvom ću stanju biti. Velika mi je želja bila da ponovo budem u dresu reprezentacije i to je prevladalo. Dobro mi je telo odreagovalo, a imali su i razumevanja za mene, tako da sam sa zadovoljstvom prihvatio - dodao je Veličković.
 
Srbija je na početku kvalifikacija za Evropsko prvenstvo slavila u gostima protiv Finske, a sutra dočekuje Gruziju u Beogradu.
 
- Zajedno smo četiri-pet dana i sve je nekako ubrzano. Upoznajemo se. Najbitnije je što smo protiv Finske pokazali veliku energiju i borbenost, od toga mora da se krene na svakom meču. Stručni štab radi na tome da na najbolji način skautiramo Gruziju i da sutra dobijemo taj meč. Neće biti lako... Nema u kvalifikacijama lakog protivnika, ne sme niko da se potceni - rekao je Veličković.
 
Na pitanje koliko je teško da se za kratko vreme sve posloži i da li tu iskusniji igrači ključni, Veličković je odgovorio: "Ključni su treneri, iskreno".
 
- Treba prihvatiti sve informacije što brže, igrači treba da su koncentrisani na te stvari... Stručni štab odradio odličan posao. Na njima je najveća zasluga - naveo je Veličković.
 
Utakmica Srbija - Gruzija igra se sutra od 17.00 u hali "Aleksandar Nikolić".
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: