Nazad

Vermezović (zasad) ostaje

Izvor: Mondo - Nacionalni sport - Ponedeljak 20.08.2012 - 13:39

Ljubiša Tumbaković, sportski direktor Partizana, negirao spekulacije o smeni trenera Vladimira Vermezovića. Vukadinović, član UO, otvoreno kritikuje.

Poraz od Donjeg Srema u drugom kolu nacionalnog šampionata uzdrmao je temelje Partizana. Šokantan gubitak bodova samo je dodao so na ranu crno-belih i pojačao snagu kritika koje sa svih strana stižu na adresu tima iz Humske 1.

Domaći mediji još od eliminacije iz kvalifikacija za Ligu šampiona spekulišu o mogućoj smeni trenera Vladimira Vermezovića. Navodno bi razlozi za rastanak sa iskusnim stručnjakom bila slabi rezultati od starta sezone, porazi od AEL-a, ali u napeta atmosfera u timu prouzrokovana lošom komunikacijom sa igračima. Vermezoviću se na dušu stavlja i "slučaj Vukić", posle kojeg je iskusni fudbaler odstranjen iz tima.

Na navode u medijima da se Vermezoviću drma klupa odgovorio je Ljubiša Tumbaković, sportski direktor crno-belih.

"Ma to su gluposti! Partizan je ozbiljan klub da bi se radilo na taj način, skidale glave posle jedne ili dve utkamice. Vladimir Vermezović ima veliki kredit i jedna utkamica ne može da promeni mišljenje o njemu. Trener ima poverenje ljudi koji vode klub", rekao je Vermezović priznajući da je poraz od debitanta u Super ligi bio šokantan:

"Moramo da ostanemo veliki i u porazima i pobedama a priče "rekla kazala" nas ne dotiču. Partizan će se uzdići iznad spekulacija. Budite uvereni da je homogenost u klunu na najvišem nivou", rekao je Tumbaković u intervjuu za Sport ne odgovarajući direktno na pitanje da li je on zaštitio Vermezovića od smene.

I za Sportski žurnal Tumbaković je potvrdio da smena šefa stručnog štaba nije u planu.

"Pitanje ostanka Vlade Vermezovića na klupi Partizana nema smisla postavljati. To ni jednog trenutka nije bila tema", uverava sportski direktor crno-belih.

Da u taboru branioca titule ipak ne dele svi mišljenje Ljubiše Tumbakovića potvrđuju i izjave Dragoljuba Vukadinovića, člana Upravnog odbora Partizana. On je govreći za Sport jasno stavio do znanja kome najviše zamera za krizu u klubu.

"Ne znam koj je kriv za sramotnu igru i rezultat protiv AEL-a i Donjeg Srema, ali znam da ja nisam, jer ne igram fudbal", kategoričan je bio Vukadinović:

"Verujte mi, da sam odlučujem, znao bih šta dalje. Ali tu su Upravni odbor, Sekretarijat, pa ćemo da vidimo šta je najbolje za klub. Pa zar je normalno da trener posle ispadanja od AEL-a, u kome smo na dve utkamice imali dva šuta na gol rivala, trener kaže da je ponosan na igrače i učinak. Ja nisam ponosan! Pitam ga sada javno, da li je i posle poraza id Donjeg Srema ponosan na igrače i svoj rad", bez dlake na jeziku bio je Vukadinović.

Sve gore navedeno ide u prilog priči o zategnutim odnosima u Humskoj. Da li će tenzija da popusti ili da kulminira znaće se verovatno nakon najvažnijeg meča za crno-bele u dosadašnjem delu sezone, protiv norveškog Tromsa, u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Partizan igra protiv Tromsa u Norveškoj u četvrtak.
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: