Nazad

VESLANJE: Naši rekorderi u finalu

Izvor: Mondo - Nacionalni sport - Sreda 11.07.2012 - 20:26

Srpski četverac sa kormilarom kao pobednik polufinalne grupe plasirao se u finale Svetskog prvenstva za seniore do 23 godine u Litvaniji. U subotu odbrana krune od pre godinu dana osvojene u Amsterdamu.

Šampioni u finalu, gde im je i mesto.

Četverac sa kormilarom Aleksandar Filipović, Jovan Jovanović, Luka Đorđević, Igor Lucić, kormilar Mateja Jošić pobedio u drugoj kvalifikacionoj grupi na Svetskom prvenstvu za seniore do 23 godine i tako se direktno plasirao u subotnje finale.

Svetski prvaci i rekorderi trijumfalno su počeli odbranu krune na Svetskom prvenstvu, koje je u sredu 21. jula 2012, počelo u Litvaniji.

Ovaj kvintet je lane s jednom razlikom u sastavu (u Litvaniji umesto Veselina Savića vesla Aleksandar Filipović) obeležio planetarni šampionat za mlađe seniore u Amesterdamu.

U sličnom stilu, u drugoj grupi kvalifikacija s vremenom 6:19.13 osvojio je prvo mesto u Litvaniji i tako se sa drugoplasiranom Australijom (6:21.77) direktno plasirao u subotnje finale (16:53 časova). Treće, četvrto i peto mesto osvojile su posade Italije (6:24.28), Belorusije (6:24.41) i Ukrajine (6:40.73) pa će u četvrtak veslati u repesažu.

"Momci su odveslali dobru trku, a direktnim plasmanom u finale ispunili su prvi cilj na ovom šampionatu. Sredinom trke su mogli da budu na višem nivou, ali već tada je bilo jasno da imaju u šaci finale pa nisu želeli da forsiraju", kazao je juniorske veslačke reprezentacije Srbije Dejan Guslov.

U prvoj grupi kvalifikacija dva prva mesta i plasman među šest najboljih osvojile su SAD (6:15.29) i Novi Zeland (6:15.53). Francuska je bila treća (6:16.01), Nemačka četvrta (6:25.75), a Litvanije peta (6:49.25) pa će svoje mesto u finalu morati da traže iz druge.

"Prva trka kvalifikacija je bila brža, a Francuzi iako s boljim vremenom od nas, nisu uspeli da se plasiraju direktno u finale. Po svemu viđenom u kvalifikacijama, pored nas, Amerikanci i Novozelanđani su najozbiljniji favoriti za postolje", rekao je Guslov i dodao:

"U repesažu, po mom mišljenju, najbliži finalu biće Francuzi, koji su pre godinu dana bili treći u Amestradmu i koji su poput nas imali samo jednu izmenu u čamcu, i Nemci, prošlogodišnji viceprvaci koji su u Litvaniju došli sa tri nova veslača u posadi".

Za naš četverac sa kormilarom, ujedno i jedini čamac koji nas predstavlja u Litvaniji, slede dva dana odmora.

"Imamo ustaljeni plan i program. Sutrašnji dan ćemo iskoristiti za odmor dok ćemo u petak pokušati da se što bolje pripremimo za finalnu trku", istakao je Guslov. 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: