Nazad

VESLANJE: Određen tim za Olimpijske igre

Izvor: Mondo - Nacionalni sport - Utorak 03.07.2012 - 14:20

U Londonu će Srbiju predstavljati četverac bez kormilara (Miloš Vasić, Goran Jagar, Miljan Vuković, Radoje Đerić) i dvojac bez kormilara (Nikola Stojić, Nenad Beđik).

Srpska veslačka reprezentacija Srbije otputovala je u Slovenuju gde će početi završne pripreme za Olimpijske igre u Londonu. Uoči puta rešena je i poslednja dilema oko sastava reprezentacije za najveću sportsku smotru u ovoj godini.

Pored četverca bez kormilara koji će nastupiti u sastavu Miloš Vasić, Goran Jagar, Miljan Vuković, Radoje Đerić, što je već određeno nakon Svetskog kupa u Minhenu, dvojac bez kormilara nastupiće u sastavu Nikola Stojić, Nenad Beđik. U London će kao rezerva putovati Marko Marjanović.

"Nažalost od nastupa na Olimpijskim igrama odustao je Jovan Popović. Nakon odličnog rezultata na Svetskom kupu u Beogradu Popović nije uspevao da održi pravu formu i koncentraciju. U poslednjih mesec dana počeo je da pada na psihološkom planu i sve teže je ispunjavao zacrtan plan i program priprema. Odustao je pred sama finalna testiranja za mesta u dvojicu bez kormilara tako da smo za ovaj čamac odredili Stojića i Beđika", istakao je selektor veslačke reprezentacije Srbije Nebojša Ilić.

Prvi deo završnih priprema naši veslači će odraditi na Bohiljskom jezeru, gde će sparingovati sa posadama Slovenije i Hrvatske. Nakon desetak dana četverac će se preseliti u Zagreb, gde će sparingovati sa hrvatskim četvercom skulom, dok će dvojac bez kormilara otići na Bled, gde će mu za podizanje forme pomoći slovenački dubl skul.

"Ulazimo u sam finiš priprema za London. Nakon Svetskog kupa u Minhenu gde su obe naše olimpijske posade ušle u finale nastavili smo da održavamo tadašnje rezultate i moramo da budemo zadovoljni zbog toga. U ovom trenutku teško je bilo šta prognozirati. U Londonu će odlučiti nijanse, ali i učinak na završim priprema gde će svi pokušati da ulože maksimum snage, energije i motivacije da što spremniji otputuju na Igre. Mi činimo sve što je u našoj moći da baš u Londonu budemo na najvišem nivou", dodao je Ilić.

Povratak u Beograd je planiran za 22. jul, a polazak za London dva dana kasnije. Srpska reprezentacija će biti smeštena u olimpijskom veslačko-kajakaškom centru Rojal holidej koledžu.

Veslačko takmičenje na Olimpijskim igrama u Londonu počinje 28. jula, a završava se 5. avgusta i biće održano u Itonu. 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: