Nazad

Vladan Lukić - prvi čovek Zvezde

Izvor: Tanjug - Nacionalni sport - Četvrtak 31.05.2012 - 19:05

Predsednik izborne komisije fudbalskog kluba Crvena zvezda Zoran Ivošević potvrdio je danas da je Vladan Lukić ponovo izabran za prvog čoveka crveno-belih na izborima na kojima je izlaznost bila 34,34 odsto.

Na osnovu izbornog materijala prikupljenog od 16 biračkih odbora utvrđeno je da je od ukupno 10.101 članova glasalo 3.469 birača što je 34,34 odsto ukupnog broja.
 
Lukić, koji je na funkciji od 2009. godine, bio je jedini kandidat za predsednika kluba.
 
"Izlaznost članova u najvećoj izbornoj jedinici - Beogradu je iznosila 57,88 odsto. Na izborima za predsednika kluba u izborne kutije je ubačen 3.347 glasački listić. Važećih glasačkih listića je bilo 2.968, a nevažećih 379. Jedini kandidat za predsednika kluba je prema kopijama zapisnika sa biračkih mesta osvojio 2.968 glasova", rekao je Ivošević na konferenciji za novinare na Marakani.
 
Pored predsednika, glasalo se i za članove Skupštine Crvene zvezde.
 
"Na izborima za Skupštinu glasalo je 3.469 članova, a važećih listića je bilo 3.404. Najviše glasova za člana Skupštine dobio je Dragan DŽajić - 1.818", kazao je on.
 
Ivošević je ukazao i da je bilo nekih negativnih stvari tokom izbornog procesa.
 
"Nekoliko mladića je delilo letke u kojima se glasači pozivaju da za neke kandidate ne glasaju, a neke da podrže u izboru za Skupštinu. Kada je reč o predsedničkim izborima tu su naveli da se ne opredeljuju već da glasaju prema svojoj volji", rekao je Ivošević.
 
Ipak, on je konstatovao da su izbori uspeli, jer nisu zabeležene nepravilnosti koje su bitno uticale na proces glasanja.
 
Crvena zveda je prvi srpski fudbalski klub koji je organizovao neposredno glasanje za izbor predsednika i članova skupštine.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: