Nazad

Vukić dogovorio prelazak u Lirs!

Izvor: Mozzartsport - Nacionalni sport - Utorak 28.08.2012 - 18:00

Iz belgijskog kluba saopštili da su postigli sporazum sa vezistom Partizana i da se nadaju istom ishodu u pregovorima sa klubom iz Humske

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Doviđenja Srbijo, dobar dan Belgijo! Zvonimir Vukić će karijeru gotovo sigurno nastaviti u belgijskom Lirsu. Rukovodstvo ovog kluba je objavilo da je postiglo dogovor sa najboljim igračem Partizana u prošloj sezoni, koji je precrtan u Humskoj zbog svađe sa Vladimirom Vermezovićem.

"Postigli smo usmeni dogovor sa vezistom Partizana, Zvonimirom Vukićem. Ostalo je još samo da pronađemo zajednički jezik sa upravom Partizana. Za 33-godišnjeg vezistu smo spremili jednogodišnji ugovor, koji bi mogao da se produži na još jednu sezonu ukoliko budemo zadovoljni njegovim igrama. Problem je što Vukić ima ugovor sa Partizanom do decembra 2012. godine. Videćemo kakav je njihov odgovor. Nama nije problem da Vukića sačekamo i do zime ako je potrebno. Ipak, nadamo se da ćemo sve završiti ovih dana, pogotovo što postoji još klubova koji su se interesovali za Vukića", rekao je sportski direktor Lirsa, Jese de Preter.
 
Budući da Partizan ne računa na Vukića i da on trenira odvojeno od ekipe, za očekivati je da klub iz Humske izađe u susret iskusnom vezisti, zbog njegovih ranijih zasluga i pusti ga u Belgiju bez obeštećenja. Pored Lirsa, za Vukića se interesovao i grčki AEK, ali očigledno je da su Belgijanci ponudili Srbinu najbolje uslove.
 
Viukiću će ovo biti peti različiti klub i peta različita liga u inostranstvu. Ranije u karijeri je igrao za Atletiko iz Madrida, Šahtjor, Portsmaut i Moskvu.
 
Lirs trenuno zauzima deveto mesto na tabeli u šampionatu Belgije sa šest osvojenih bodova u pet odigranih kola. Nedavno je vlasnik kluba postao egipatski milioner Maged Sami koji je otplatio sve dugove Lirsa i spasio ga bankrota.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: