Nazad

Zabija: Ne smem kući...

Izvor: Mondo - Nacionalni sport - Subota 16.06.2012 - 11:49

Novi napadač Partizana ne sme da ide u Libiju, jer je podržavao Gadafija. Saoseća sa Srbima koji su preživeli NATO bombardovanje.

Dugo, baš dugo je najavljivan dolazak Mohameda Zabije u Humsku 1. Nekoliko prelaznih rokova unazad libijski napadač je pominjan kao potencijalno pojačanje Partizana. Transfer je konačno ostvaren.

Pojavio se 23-godišnji napadač rodom iz Tripolija na početku priprema crno-belih, sa ekstravagantnom frizurom i pričama koje su do Srbije dopirale o njemu i njegovim nestašlucima dok je igrao za kuvajtski Al Arabi.

Već na početku rada sa trenerom Vladimirom Vermezovićem i novim saigračima tvrdi da su mu ovo najteže pripreme u karijeri. Međutim, za to ima dobro opravdanje. Do nedavno je bio u punom takmičarskom ritmu.

"Nedavno sam igrao utakmicu Lige šampiona Azije, a od tada do dolaska u Partizan 'skrpio' sam tri dana odmora i odmah se priključio ekipi na pripremama. Zato mi sve teško pada, mišići na nogama su kao olovo", rekao je libijski napadač za "Sport" u pauzi između treninga na Tari.

Međutim, pripreme su ništa naspram onoga što je proživeo. Naime, od svrgavanja sa vlasti Moamera el Gadafija ne sme da ode u Libiju.

"Istina je, nepoželjan sam u rođenoj zemlji, jer sam podržavao Muamera el Gadafija! Otkako se politička situacija u Libiji promenila, po instrukcijama Amerike, svi oni koji su bili za Gadafija se smatraju neprijateljima! Zato sam otišao, ali je moja porodica ostala tamo".

Zbog sveta toga jasno je Zabijino opredeljenje po pitanju zapadnih sila. Zna da su i Srbi preživeli svašta 1999. godine.

"Gledao sam snimke NATO bombardovanja Srbije, kada sam tražio informacije o Partizanu i vašoj zemlji. To je Amerika... Ako nije kako oni požele, odmah započinju rat i počinju da bombarduju. Sličnu sudbinu je doživela i moja Libija. Zato mi je lepo u Srbiji, naši narodi su oduvek bili prijateljski povezani, oduvek smo se lepo slagali i podržavali".

Morao je da pronađe kompromisno rešenje. Ne sme u Libiju, ali ga je Maroko prihvatio.

"Kupio sam kuću u Maroku i čim ugrabim priliku, otići ću na sedam dana tamo, da sredim neophodnu papirologiju i sve ostalo. Do tada mi ostaje da radim najbolje što umem i pomognem Partizanu da ostane najbolji", jasan je Mohamed Zabija.

Kaže i da su ga crno-beli sjajno prihvatili, a najviše saveta dobio je od Gorana Lovrea

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: