Nazad

Zanima li nekoga, počinje JSL...

Izvor: Sportske - Nacionalni sport - Petak 10.08.2012 - 11:18

Utakmicom na Banjici biće otvorena nova fudbalska sezona u Srbiji. Prvo kolo krnje, odložen meč u Ivanjici i to zbog sabora u Guči.

 Šampionat Srbije je na početku, o očekivanjima nećemo ni pričati, ona se uvek izjalove.


Kao i obično Partizan i Zvezda su jedini kandidati za titulu, Vojvodina je verovatno favorit za treće mesto, ostali, kako se ko snađe. Prošle godine je Jagodina stigla do poslednje karte za evropsko leto, gde je trajala samo dve utakmice.

Ko je mogao napustio je Srbiju i otišao u neke druge fudbalskije zemlje ili na kraju krajeva gde se bolje plaća. Ni favoriti se nisu baš mnogo pojačali, a biće zanimljivo videti koliko mogu novajlije, debitant iz Pećinaca, ali i povratnik niški Radnički.

Verovatno će, kada Nišlije, jedan od najvećih srpskih klubova koji je godinama tavorio, zaigraju na "Čairu" ukupna poseta biti veća. Taj fenomen smo videli ulaskom Pazaraca i Kragujevčana u ligu, a koliko će oni imati navijača sada kada je euforija iščilela znaćemo tokom jeseni.

Dosta klubova nespremno ulazi u takmičenje, kada je infrastruktura u pitanju, što je stari problem. Novina bi mogli da budu reflektori tokom sezone, što će svakako doprineti nešto boljem osećaju na tribinama, ali neće doneti kvalitet na terenu.

Savez, uz pomoć države, kao i uvek najavljuje borbu sa huliganizmom, no obično ostane na rečima.

U svakom slučaju, bolje je da ne očekujemo ništa, možda nas iznenade nekim pozitivnim stvarima.

Šampionat otvaraju Rad i Radnički danas na Banjici, ova dva tima su se sastala u poslednjem kolu prošlog šampionata. Rad je podmladio tim, Radnički ostao bez par igrača, ali se i dobro pojačao.

Ipak, imaće problema na startu, oslabljeni su kombinacijom suspenzija i nemogućnošću da registruju neke igrače, poput Sikimića i Radosavljevića na startu.

Duel na Banjici počinje u 17:30, ovaj termin petkom je uveden zbog TV prenosa, meč možete da gledate na Areni Sport.

1. kolo:

Petak:

Rad - Radnički Kg 17:30

Subota:

Jagodina - Hajduk 17:30
OFK Beograd - Donji Srem
Sloboda - Spartak
Novi Pazar - Radnički Niš
Partizan - BSK 20:00

Nedelja:

Vojvodina - Smederevo 18:30

Odloženo: Javor - Zvezda

 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: