Nazad

Željko kao Gvardiola!

Izvor: Mondo - Nacionalni sport - Nedelja 01.07.2012 - 14:11

Doskorašnji trener Panatinaikosa potvrdio je spekulacije da naredne sezone neće voditi nijedan klub.

Sada više nema nikakve dileme. Željko Obradović provešće narednih godinu dana na "punjenju baterija".

Biće mu to prva sezona bez angažmana, otkako je leta 1991. odlučio da završi igračku karijeru i odmah postane trener Partizana.

Najtrofejniji stručnjak u evropskoj klupskoj košarci saopštio je svoju odluku novinarima u Solunu, gde se nalazi na tradicionalnom seminaru u organizaciji grčkog udruženja trenera.

Obradović nije ulazio u detalje, ali je njegov dugogodišnji asistent Dimitris Itudis ponudio neke detalje.

"Naš prvi izbor je bio da ostanemo u Panatinaikosu. Svi napori nisu urodili plodom, ali to ne može da pomrači sjajnih 13 godina zajedničkog rada. Imali smo sjajne uslove za rad, stabilan klub, navijači su nas voleli, a mi smo im se odužili trofejima".

Itudis je dodao da će on i Obradović "jednog dana možda ponovo sarađivati".

"Možda će se to dogoditi u Panatinaikosu, možda na nekom drugom mestu. Ali, trenutno niko ne zna gde i kada će se Željko vratiti na klupu".

Obradović je posle rastanka sa "zelenima" imao vrlo konkretnu ponudu Efesa, a kada je odbio Turke, u Evropi više nije bilo slobodnog mesta za trenera njegovog kalibra. 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: