Nazad

Zlato za sve koji nisu verovali

Izvor: Tanjug - Nacionalni sport - Četvrtak 31.05.2012 - 19:03

Najbolji srpski plivač Milorad Čavić posvetio je danas zlatnu medalju sa Evropskog prvenstva svim sportistima koji su u karijeri doživeli teške povrede i kazao da mu je motiv u Debrecinu bio to što mnogi nisu verovali u njega.

"Ova medalja je lepa i znači mi, ali mi više znači to što sam uspeo da se vratim posle povrede. Dao sam nadu i ostalima. Majkl DŽordan je jednom rekao: 'Mogu da prihvatim neuspeh, ali ne i da ne probam'", kazao je Čavić na konferenciji za novinare u Skupštini grada.
 
Čavić je prošle nedelje na EP u Debrecinu osvojio zlatnu medalju u disciplini 50 metara leptir, a finalnu trku isplivao je u vremenu od 51 sekunde i 45 stotinki.
 
Srpski plivač je "preskočio" celu 2010. godinu zbog ozbiljne povrede leđa i operacije, a prošle godine nije imao zapaženije rezultate na SP u Šangaju.
 
On je istakao da je medalja iz Debrecina važna, ali da je najbitnije ono što stoji iza nje.
 
"Teško mi je palo što sam kod nekih ljudi video u očima da ne veruju u mene. Pokazao sam da imam budućnost i da mogu da osvojim medalju na OI u Londonu. Mnogi su digli ruke od mene i moje karijere, u inat sam pokazao da imam još dosta da pružim", naveo je srpski plivač.
 
Čavić, koji je danas napunio 28. godina, kazao je kako veruje da Igre u Londonu neće biti njegovo poslednje veliko takmičenje.
 
"Smatram da će u Londonu za medalju biti dovoljno isplivati vreme od 50,9 sekundi. Verujem da to mogu da uradim", kazao je on.
 
Čavićev trener Petar Popović podsetio je da je srpski plivač imao dosta poteškoća na šampionatu u Debrecinu.
 
"Milorad je imao samo dve nedelje da se spremi za EP. U Debrecinu je od početka prvenstva bio pod lekovima. Noć pred finalnu trku morao je da uzme i tabletu za spavanje, a kasnije i neke antibiotike koje su mu lekari dozvolili. Važnije od medalje je rezultat, to vreme je važno za njegovo samopouzdanje", istakao je Popović.
 
On je dodao Srbija odavno nije imala toliko uspeha kao na EP u Debrecinu i podsetio na rezultate Ivana Lenđera, Nađe Higl i muške štafete.
 
"Lenđer je bio spreman za medalju u Debrecinu. U očima mu se videlo da je bio željan. Možda je malo izgoreo, ali još je mlad. Mora samo da nauči da usmeri svoju energiju", posavetovao je Čavić mlađeg kolegu iz reprezentacije.
 

Olimpijske igre u Londonu održaće se od 27. jula do 12. avgusta. 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: