Nazad

Žreb za Mundijal: Srbija u trećem šeširu

Izvor: sportske.net, OK Radio - Nacionalni sport - Sreda 30.03.2022 - 11:28

Nakon sinoćnih baraža za plasman na Svetsko prvenstvo, poznato je 29 od 32 učesnika Mundijala u Kataru, što već kristališe situaciju kada se radi o šeširima pred žreb za grupnu fazu.

FOTO: FSS
Srbija se nalazi u trećem šeširu i to se neće menjati, uz "orlove" tu su još i Iran, Japan, Maroko, Poljska i Južna Koreja.
 
Preostala dva mesta trebalo bi da zauzmu Senegal (ako se Meksiko i SAD direktno plasiraju) i Kanada ili Tunis, što zavisi od utakmice selekcije za koju nastupa Milan Borjan.
 
U prvom šeširu sve je jasno, tamo se nalaze Katar kao domaćin, zatim Brazil, Belgija, Francuska, Argentina, Engleska, Španija i Portugal.
 
Drugi šešir čine sigurno Holandija, Nemačka, Danska, Švajcarska, Urugvaj, Hrvatska, a preostala dva mesta zauzeće SAD i Meksiko u slučaju da obezbede direktan plasman na Mundijal.
 
Amerikancima je dovoljan i remi na gostovanju Kostariki, što bi pogodovalo i Meksiku.
 
U poslednjem, četvrtom šeširu za sada se nalaze Ekvador, Saudijska Arabija, Gana i Kamerun, peti tim biće ili Tunis ili Kanada, dok još uvek čekamo rasplet u tri baraža.
 
Prvi je evropski u kojem se sastaju Vels i pobednik duela između Škotske i Ukrajine koji se za sada ne nazire, zatim interkontinentalni baraž između četvrtog tima Severne Amerike (u ovom trenutku Kostarika) i pobednika Okeanije (Novi Zeland ili Solomonska ostrva), kao i susret između petoplasiranog tima Južne Amerike Perua i predstavnika Azije (pobednik meča između Australije i UAE).
 
Na AdmiralBet možete da se kladite na pomenute mečeve, finale zone Okeanija je sudar Solomonskih Ostrva i Novog Zelanda. Šampion Okeanije će za Mundijal igrati sa četvrtim iz CONCACAF zone.
 
PRVI ŠEŠIR: Katar, Brazil, Belgija, Francuska, Argentina, Engleska, Španija i Portugal.
 
DRUGI ŠEŠIR: Holandija, Nemačka, Danska, Švajcarska, Urugvaj, Hrvatska, SAD*, Meksiko*.
 
TREĆI ŠEŠIR: Iran, Japan, Maroko, Poljska, SRBIJA, Južna Koreja, Senegal*, Kanada/Tunis.
 
ČETVRTI ŠEŠIR: Ekvador, Saudijska Arabija, Gana, Kamerun, Kanada/Tunis, Vels/Škotska/Ukrajina, Kostarika*/Novi Zeland/Solomonska ostrva, Peru/Australija/UAE.
 
Svetsko prvenstvo se igra od 21. novembra do 18. decembra.
 
Žreb je na programu u petak 1. aprila sa početkom u 18 časova.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: