Nazad

Zvezda dobila Zadar u punom Pioniru

Izvor: B92 - Nacionalni sport - Subota 22.12.2012 - 21:17

Košarkaši Crvene zvezde zadržali su drugu poziciju u regionalnoj ABA ligi posle 15. runde.

Zvezda dobila Zadar u punom Pioniru

Crveno-beli su u prepunom Pioniru uz dosta problema savladali ekipu Zadra sa 88:79 i tako stigli do 10. pobede.

Ekipa Vlade Vukoičića mučila se sa raspoloženim gostima u većem delu utakmice, ali je na kraju uspela da zabeleži treći vezani trijumf što je najvažnije.

Kapiten Igor Rakočević predvodio je Zvezdu sa 22 poena (8-15), Raško Katić je dodao 15, a Bojan Subotić 12. Na drugoj strani, Partizanov ’dželat’ Romeo Trevis imao je 25 poena i 11 skokova, a Ramljak je ubacio 10 poena.

Zvezda je duel protiv Zadra počela slično kao i prethodni protiv Splita. Na početku utakmice odbrana je bila premekana, a u napadu su igrali samo Rakočević Katić. Čak i u takvoj situaciji crveno-beli su vodili u prvih sedam minuta, a nakon toga gostiju su serijom 6-0 preuzeli vođstvo (16:13).

Imao je Zadar u nekoliko navrata i plus pet, ali je Zvezde pred prvi dvominutni odmor smanjila na 22:21 najviše zahvaljujući odličnom Katiću.

Početak druge deonice pripao je Marku Simonoviću koji je sa pet vezanih poena doneo Zvezdi plus četiri. Imala je Zvezda nakon prve trojke Rakočevića u 15. minutu i pet poena viška (33:28), ali uporni i raspoloženi gosti nisu se predavali i držali su sve vreme priključak.

Ipak, ono što nisu uspeli u prvih 17 minuta košarkaši Zvezde su uradili u preostala tri u prvom poluvremenu. Stegli su odbranu, počeli su u napadu da igraju raznovrtsnije i to im je donelo seriju 9-2 kojom je i okončan prvi deo (44:37).

Zvezda je dobar ritam sa kraja prvog produžila i nastart drugog poluvremena. Ekipa Vlade Vukoičića je nakon serije poena Rakočevića i Subotića u 23. minutu stigla do plus 13 (53:40), ali bilo je očigledno da su crveno-beli daleko od svog najboljeg izdanja.

Usledio je još jedan loš period igre crveno-beli, pa je Zadar uspeo vrlo brzo da se vrati u igru. Za nimljivo je bilo i suđenje u tom periodu s obzirom da su gosti izveli 17 slobodnih bacanja za deset minuta. Živce je u jednom trenutku izgubio i Vlada Vukoičić koji je dobio tehničku, Zadar je prišao na minus jedan (59:58), ali je Zvezda ipak pred odlučujućih deset minuta imala plus 4 (62:58).

Nisu se gosti ni u poslednjih deset minuta nijednog trenutka predali, ali Zvezda je uspevala da uz veliku podršku sa tribina prepunog Pionira održi prednost iako je igrala slabo. Dobru rolu imao je Cvetković koji je imao jednu ukradenu loptu i jedan iznuđen faul u napadu, standardno dobar bio je Katić koji je imao problema sa slobodnim bacanjima, a duel je definitivno prelomio Igor Rakočević.

Kapiten crveno-belih je tri minuta pre kraja ukrao loptu, pogodio dva slobodna bacanja a nakon toga i trojku za 79:67. Do kraja meča gosti su uspeli da ublaže poraz, ali više od toga nisu mogli.
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: