Nazad

Zvezda i Borac "spašavaju" sezonu

Izvor: Tanjug - Nacionalni sport - Utorak 15.05.2012 - 12:06

Fudbaleri Crvene zvezde i čačanskog Borca igraće sutra u Kruševcu finalni meč Kupa Srbije, u kojem će oba tima, na neki način, pokušati da spasu sezonu.

Crveno-beli, koji dobro igraju ovog proleća, imaće priliku da 24. put u klupskoj istoriji osvoje trofej Kupa, dok će Čačani u slučaju trijumfa doći do "prvenca".

Interesantna je i činjenica da će finalni meč Kupa prvi put biti odigran van Beograda. Prvobitno je domaćin trebalo da bude Novi Sad, ali je nakon odustajanja "uskočio" Kruševac.

"Finale iz ove sezone će po nečemu sigurno ostati zapisano u našim istorijskim fudbalskim knjigama. Bili smo istrajni u realizaciji dugogodišnje ideje, a reč je o ukazivanju šanse centrima van Beograda da organizuju najsvečaniju utakmicu srpskog klupskog fudbala", napisao je u najavi utakmice Tomislav Karadžić, predsednik Fudbalskog saveza Srbije (FŠ).

On je dodao da će FŠ nastaviti sa jačanjem fudbalskih centara širom zemlje i istakao da očekuje sjajnu atmosferu, uz dobar fudbal na kruševačkom stadionu Mladost.

Najtrofejniji srpski klub Crvena zvezda u polufinalu je preskočila najtežu prepreku, eliminisala večitog rivala i prošlogodišnjeg osvajača Kupa, Partizan.

Crveno-belima je ove sezone, kako su sami istakli, glavni cilj bila titula šampiona, ali taj trofej odbranio je Partizan, što sada daje dodatni značaj finalu kupa iz perspektive Zvezde.

"Osvajanje pehara biće najbolji poklon za sjajnu armiju Zvezdinih navijača, koja je mnogima pokzala zašto je Crvena zvezda najbolji i najveći klub u regionu... U Kruševcu će biti obeležen kraj sezone, ali neka za nas to bude i početak nove Zvezdine ere u domaćem fudbalu", istakao je predsednik crveno-belih Vladan Lukić.

Sutrašnja utakmica biće i dobra prilika za trenera Roberta Prosinečkog da osvoji prvi trofej na klupi Crvene zvezde.

Čačanski Borac je do najvećeg uspeha u klupskoj istoriji - plasmana u finale Kupa, došao u sezoni kada je ispao iz Superlige.

Veliko iznenađenje Borac je napravio u polufinalu kada je eliminisao ekipu Vojvodine.

"Crvena zvezda je veliki klub, koji pogotovo zna kako se igra u odlučujućim utakmicama. Za nas je to novo iskustvo. Ipak, Kup Srbije je takvo takmičenje u kojem sve ekipe mogu da se nadaju iznenađenju... Bez obzira na rezultatsku krizu u prvenstvu, iskreno se nadam da u Kupu Srbije možemo da trijumfujemo", poručio je predsednik Borca Ilija Petrović.

Finalna utakmica Kupa Srbije igra se sutra od 20 sati na stadionu Mladost u Kruševcu.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: