Nazad

Zvezda i Kahasol na TVB92

Izvor: B92 - Nacionalni sport - Sreda 12.12.2012 - 09:58

Košarkaši Crvene zvezde Diva Boris Savović i Marko Simonović rekli su da ’crveno-beli’, kao i uvek, i protiv Kahasola u poslednjem kolu Evrokupa idu na pobedu.

Zvezda i Kahasol na TVB92

Duel u hali „Pionir“ igra se u sredu od 20 časova, uz direktan prenos na televiziji B92, a Zvezda ga dočekuje posle poraza od Budućnosti u regionalnoj ABA ligi, kojim je prekinut niz od 11 uzastopnih pobeda u svim takmičenjima. ’Crveno-beli’ u drugom po važnosti evropskom klupskom takmičenju imaju svih pet pobeda u dosadašnjem delu sezone.

„Želimo da završimo prvu fazu sa maksimalnim učinkom. Sigurno je da će nam značiti i podrška sa tribina koja je iz utakmice u utakmicu sve bolja. Želimo da protiv Kahasola pokažemo da je meč protiv Budućnosti bio samo trenutak opravdane slabosti i da tako započnemo novi uspešan niz“, rekao je Savović.

Isto kao Savović, i Simonović očekuje podršku vernih navijača, koji su u prethodna dva susreta u Evrokupu ispunili „Pionir“ do poslednjeg mesta, kao i pobedu.

„Nije nam bitan rezultat jer smo svakako na čelnoj poziciji i plasirali smo se u Top 16, ali to ništa ne znači. U utakmicu sa timom iz Sevilje ulazimo maksimalno ozbiljno, željni da je dobijemo. Cilj nam je da sve preostale mečeve do kraja kalendarske godine završimo pozitivnim skorom. Odigrali smo odlično prvi krug Evrokupa, čeka nas druga runda posle Nove godine. Biće sigurno jako teško, protivnici mnogo jači, ali spremićemo se dobro. Samo da prvo srušimo Kahasol“, istakao je Simonović.

U redovima ’crveno-belih’ dobro su upoznati sa timom iz Sevilje, protiv kojeg su u prvom susretu dva tima slavili posle produžetka.

„Da, igrali smo produžetak, iako smo vodili tokom cele utakmice, uglavnom sa dvocifrenom razlikom. Međutim, na kraju smo se malo opustili i Kahasol nas je stigao. Reč je o veoma kvalitetnom i jakom sastavu, što potvrđuje i prethodno kolo španske lige, kada su dobili Bilbao u gostima. Moramo da se predstavimo našoj sjajnoj publici u lepom svetlu, da se, posle Podgorice gde smo bili prilično bledi, podignemo, pružimo kvalitetnu partiju poput prethodnih i opet uđemo u seriju pobeda“, zaključio je Simonović.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: