Nazad

ZVEZDA: Kritike delotvorne, "pao" Kopar

Izvor: Mondo - Nacionalni sport - Utorak 03.07.2012 - 14:22

Crveno-beli ostvarili prvu pobedu na pripremama. Golove postigli Kasalica u 30. i Dimitrijević u 79. minutu iz penala - 2:0.

Kritike trenera Roberta Prosinečkog urodile su plodom! Crvena zvezda je protiv Kopra odigrala najbolju utakmicu na pripremama u Sloveniji i zabeležila prvu pobedu - 2:0 (1:0).

Strelci za crveno-bele bili su Filip Kasalica u 30. minutu i Miloš Dimitrijević u 79. udarcem sa "bele tačke".

Pobeda Zvezde mogla je da bude i ubedljivija. Najbolju šansu propustio je da realizuje Darko Lazović, koji je u 14. minutu promašio penal.

Prosinečki je bio besan posle tri kontrolna meča u kojima je njegov tim remizirao sa Domžalama (0:0), a doživeo poraze od Olimpije (0:2) i Krškog (1:2). Najavio je i rezove pred odlazak na poslednji deo priprema na Zlatibor, ali i novčane kazne. Očigledno je da su kritike hrvatskog stručnjaka trgle ekipu. Crveno-beli su od starta delovali ozbiljno i opasno po gol Kopra.

I pre nego što je u 14. minutu lokalni sudija Antić pokazao na "belu tačku", mogao je već jednom to da učini. Oba puta fauliran je Kasalica. Prvi put se nije čula pištaljka arbitra, ali drugi put jeste. Penal je izveo Lazović, ali je njegov šut zaustavio golman Hasić.

Promašaj Lazovića nije izbacio Zvezdu iz ritma. U 25. minutu udarac iz daljine je oprobao Evandro i kada su crveno-beli već videli loptu u mreži, ponovo se istakao Hasić.

Ipak, nije mogao da spreči vođstvo gostiju pet minuta kasnije. Nikola Mikić je izborio korner, izveo ga je Lazović, a Kasalica iz neposredne blizine pogodio metu - 1:0.

U finišu prvog poluvremena Luka Milunović nije završio kontru "četiri na dva" kako je valjalo, jer je bilo bolje da šutira, a on je pokušao da asistira.

Isti igrač imao je i prvu priliku u drugom poluvremenu posle mirnog početka. Ali, sa pet metara nije precizno šutirao glavom.

Četvrtoplasirani tim u prošlom prvenstvu Slovenije, na čijoj klupi sedi nekadašnji igrač Zvezde i zagrebačkog Dinama Milivoj Bračun, prvi put je zapretio posle sata igre. Pagarić je iz "slobodnjaka" sa 20-ak metara uzdrmao prečku.

U poslednjih pola sata Prosinečki je izvršio četiri izmene.

Evandro je još jednom poušao, ovaj put je pogodio spoljnji deo mreže, Milunović je imao još dve prilike da se upiše u strelce...

U finišu se istakao mladi rezervista Vukan Savićević. Prvo je nad njim načinjen prekršaj za penal, koji je Dimitrijević pretvorio u konačan rezultat, a posle toga je mogao i sam da zatrese mrežu, ali je njegov šut završio malo pored gola.

Utakmica je odigrana na stadionu Bonifika pred oko 800 gledalaca.

Crveno-beli će se u Beograd vratiti u utorak, a put Zlatibora će već dan kasnije. Na srpskoj planini imaće još dve provere, protiv skopskog Vardara i Jedinstvo Puteva iz Užica.

KOPAR: Hasić, Blažić, Guberac, Lotrić, Mavrić-Rožić, Bagarić, Đukić, Majcen, Čovilo, Pučko, Bubalo.

CRVENA ZVEZDA: Bajković (Kirovski), Mikić (Kadu), Maksimović, Krneta, Mladenović, Milivojević, Dimitrijević, Evandro, Lazović (Mirić), Milunović, Kasalica (Savićević). 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: