Nazad

ZVEZDA: Maksimović povredio skočni zglob

Izvor: Mondo - Nacionalni sport - Utorak 24.07.2012 - 13:01

Veliki hendikep mogla bi da doživi odbrana Crvene zvezde ukoliko se ispostavi da zbog povrede levog skočnog zgloba Nikola Maksimović neće biti spreman za revanš utakmicu na Naftanom u četvrtak (20.30).

  Defanzivac crveno-belih zadobio je povredu u finišu večernjeg treninga u ponedeljak, posle duela sa Markom Mirićem. Zbog uganuća, nije mogao da nastavi da trenira, ali ni da hoda normalno, pa je uz pomoć fizioterapeuta Miše Bukumirovića i ekonoma Dragana Milanovića odšepao do svlačionice pre ostalih.

"Na prvo oko" nije mogao da se primeti otok kod Maksimovića, ali nije nemoguće da se on pojavi narednog jutra kada se noga ohladi. Ovo je drugi peh Zvezdinog reprezentativca od početka priprema. Užičanin je na Rogli prvo uganuo desni zglob i zbog toga nije mogao da trenira tri dana, a sada je isto učinio i s levim.

U zavisnosti od toga šta budu pokazali pregledi kod lekara, trener Crvene zvezde Robert Prosinečki znaće i na čemu je kada je sastavljanje odbrambene četvorke za duel sa Belorusima u pitanju. U ponedeljak, u igri na dva gola na skraćenom terenu, igrali su u paru Maksimović i Jovan Krneta, koji su počeli i meč u Vitebsku prošlog četvrtka, ali...

Ako Maksimović ne bude mogao da zaigra u revanš meču drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope, u kojem Crvena zvezda brani pobedu iz prvog duela od 4:3, pretpostavka je da će u crveno-belom dresu debitovati novajlija Milan Jovanović i u to u tandemu s Krnetom.

Pod pretpostavkom da će se Maksimović oporaviti, a prema onome što je moglo da se primeti u igri na dva gola u ponedeljak, ne bi trebalo da bude promena u startnoj postavi za drugi meč sezone i premijeru pred Delijama: Bajković - Mikić, Maksimović (Jovanović), Krneta, Mladenović - Dimitrijević, Milivojević, Evandro - Lazović, Milunović - Kasalica.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: