Nazad

Zvezda može na Kipar, Voša na Meacu

Izvor: Mondo - Nacionalni sport - Četvrtak 19.07.2012 - 19:35

Sužen je krug potencijalnih rivala dva srpska predstavnika u narednom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope. Žreb u petak od 13 časova.

 U trećem pretkolu Lige Evrope nastupiće čak 58 timova.

 
Crvena zvezda uoči žreba zakazanog za petak zna imena mogućih 11 protivnika, dok je Vojvodina svedena na devet varijanti.
 
Sigurno najjači i najatraktivniji rival "lalama" bio bi Inter iz Milana, sa kojim bi mogle da se sastanu ako u dvomeču drugog kola eliminišu litvansku Suduvu.
 
Od ekipa koje čekaju da se uključe u takmičenje tu su još Herenven (Holandija) i Rapid (Austrija), a od timova koji već igraju, na stadion Karađorđe mogli bi da dođu pobednici duela Dačija (Moldavija) - Elfsborg (Švedska), Apoel (Kipar) - Senica (Slovačka) i Metalurgi Rustavi (Gruzija) - Plzen (Češka).
 
Crvena zvezda, kao potencijalni nosilac, može da računa na nešto manje kvalitetne, ali ne i bezopasne protivnike.
 
Objektivno najveće ime koje bi moglo da dođe na "Marakanu" je vicešampion Kipra, Omonija iz Nikozije, koja u profesionalnom pogonu ima samo petoricu domaćih fudbalera. Iskustvo sa Apoelom iz 2008. bilo bi dovoljna opomena.
 
Ne bi bilo lako ni protiv boljeg iz okršaja Slovana iz Bratislave (Slovačka) i Videotona (Mađarska).
 
Zvezda bi mogla da se sastane i sa pobednicima sledeća četiri para: Eskišehir (Turska) - Sent Džonston (Škotska), JJK (Finska) - Zeta (Crna Gora), Žalgiris (Litvanija) - Admira (Austrija) i AIK Stokholm (Švedska) - Hafnarfjordur (Island).

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: