Nazad

Zvezda odbila 11,5 miliona evra!

Izvor: Mondo - Nacionalni sport - Ponedeljak 02.07.2012 - 14:33

Tokom juna, crveno-beli imali su konkretne ponude za Lazovića, Maksimovića i Milivojevića u visini od trećine ukupnog duga kluba. MONDO saznaje i da tokom sledeće nedelje stiže novi vezista na "Marakanu".

Crvena zvezda mogla je tokom juna da sanira trećinu ukupnog duga kluba, odnosno inkasira 11,5 miliona evra, ali i da izgubi tri ključna igrača, bez kojih bi i maštanje o uspesima bilo nezamislivo.

MONDO preko svojih izvora u Ljutice Bogdana saznaje da je, računajući samo ono što je "crno na belo" stiglo u vidu ponude u klub, Zvezda prethodnog meseca odbila pet za Darka Lazovića od Red Bul Salcburga, tri za Nikolu Maksimovića od Olimpijakosa i tri i po miliona evra od Genčerbirligija za Luku Milivojevića.

Kada je u nedelju uveče Uprava "prelomila" da Lazović ostaje u Crvenoj zvezdi, o čemu je MONDO pisao, suma od 11,5 miliona postala je konačna.

"Govorimo samo o ponudama koje su zvanično stigle u klub, ne i o najavama pojedinaca koji su pratili naše igrače i govorili da su izvesni klubovi zainteresovani. U 'najavama' smo imali i nagoveštaj da je Pari Sen Žermen spreman da plati osam miliona evra za Lazovića", rekao je za naš portal neimenovani izvor iz klupskog vrha.

"Jasno je da je to trećina ukupnog duga Crvene zvezde i da bi s tim transferima klub imao potpuni mir bar godinu dana, ali odlučeno je da svi budu odbijeni iz dva razloga. Kao prvo, imali smo od ranije dogovor s trenerom Robertom Prosinečkim da se zadrži kostur ekipe, a drugo - i Prosinečki i Uprava uvereni su da će ovi igrači u budućnosti vredeti samo više", dodao je naš sagovornik.

TRIO ĆE VREDETI SAMO VIŠE

Uistinu, dvojica od ove trojice igrača u međuvremenu su izborila status "A" reprezentativaca Srbije, treći je standardni mladi reprezentativac na pragu seniorskog tima, idu kvalifikacije za Svetsko prvenstvo 2014. godine, a u slučaju povoljnog žreba i dobre forme u najskorije vreme, crveno-beli bi mogli da se plasiraju i u Ligu Evrope.

Priča o Evropi bila bi degutantna da je Zvezda odlučila da novac uzme odmah, kao što je uzela za Duška Tošića, ali on nije otišao "planski", već je iskoristio klauzulu u ugovoru po kojoj može da ode u bilo koji klub koji "iskešira" 650.000 evra.

Iako je Tošić imao usmeni dogovor s Prosinečkim da ostaje, Zvezda je uspela u kratkom roku da nađe zamenu za njega u vidu crnogorskog reprezentativca Milana Jovanovića, koji je "ukraden" Hajduku iz Splita sa ručka povodom potpisivanja ugovora.

Otišao je i Kristijan Borha, ali taj potez možda je iznenadio navijače, znatno više nego Upravu koja pod ponuđenim uslovima za otkup ugovora (650.000 evra na svega šest meseci pre isteka) nije ni planirala da zadrži korpulentnog Kolumbijca. Njegovo mesto popunio je još korpulentniji Eli Babalj za 350.000 evra u dve rate.

Ostale igrače, koje je Prosinečki označio kao ključne, Zvezda je zadržala.

"ČAVA" BLIZU DA OSTANE

Kada je reč o "planskoj" prodaji, na listi igrača koji mogu da odu u slučaju zadovoljavajuće ponude za obe strane, nalaze se kapiten Nikola Mikić, kojem je po svemu sudeći propao transfer u Rostov, zatim golman Boban Bajković, Kadu Mendeš, Marko Mirić, Danijel Mihajlović, a MONDO saznaje da je klub spreman da pusti i Marka Perovića ako bude interesovanja.

Pomalo tiho sa ove liste "skliznuo" je Miloš Dimitrijević, koji je pred kraj prošle sezone pominjan kao igrač koji bi mogao da ode, ali je nivoom pripremljenosti s kojim je došao na pripreme, odnosom prema radu, ali i zavidnom formom na startu priprema, u velikoj meri poboljšao svoje pozicije u klubu i sada je izvesnije da će ostati kao jedan od najiskusnijih, ali i najspremnijih.

STIŽE NOVI VEZISTA

Do sada, Zvezda je dovela Jovanovića, Babalja i Ljubu Nenadića, a MONDO saznaje da je na pragu i četvrto pojačanje. U toku naredne nedelje u klub bi trebalo da stigne novi igrač sredine terena. Za sada, uspeli smo da saznamo samo da se ne radi o Nenadu Milijašu.

Taj dolazak ne zavisi ni od jednog odlaska iz kluba, kao što je bio slučaj sa Tošićem i Jovanovićem, a na pitanje da li će do kraja prelaznog roka 31. avgusta biti još dolazaka, rečeno nam je:

"U zavisnosti od odlazaka".

Fudbaleri Crvene zvezde u ponedeljak uveče igraju poslednji meč na pripremama u Sloveniji, protiv Kopra. Narednog jutra treniraće u tom gradu i potom se vratiti u Beograd. Drugi deo planinskih priprema, Zvezda će odraditi na Zlatiboru.
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: