Nazad

Zvezda remizirala na Karaburmi

Izvor: B92 - Nacionalni sport - Sreda 25.04.2012 - 20:41

Fudbaleri OFK Beograda i Crvene zvezde odigrali su nerešeno 1:1 (1:0) na Karaburmi

Domaći su poveli golom Batiohe u 24. minutu na asistenciju Rodića, a bod ’crveno-belima’ doneo je Filip Kasalica pogotkom u 85. minutu posle dodavanja Dimitrijevića.

 

To je treći uzastopni remi Zvezde na gostovanjima, posle duela sa Radničkim i Novim Pazarom.

 

Zvezda je prema očekivanjima od starta krenula ofanzivno, a prvi pokušaj imao je Lazović u četvrtom minutu iz prekida. Njegov udarac završio je preko gola. Gostujući tim zapretio je još nekoliko puta posle kornera, ali veće opasnosti za gol domaćih nije bilo.



Domaćin se postepeno oslobađao pritiska crveno-belih i u 24. minutu je došao do vođstva. Strelac je bio Batioha, koji nije imao težak posao da savlada golmana Zvezde posle prodora Rodića sa leve strane.

 

Četiri minuta kasnije Milivojević je pokušao udarcem sa 20-ak metara, ali bio je neprecizan.



U 35. minutu Zvezda je bila nadomak izjednačenja – Lazović je izveo korner sa desne strane, ali je golman Lukač odbranio Tošićev šut glavom. Blizu lopte bio je Evandro, ali Brazilac nije uspeo da je ugura u gol.



Do kraja poluvremena ekipa Roberta Prosinečkog stvorila je još jednu polušansu, ali je Dimitirijević iz slobodnog udarca sa 20 metara šutirao visoko iznad gola.
 


Na početku drugog poluvremena dogodio se kraći prekid zato što su navijači Zvezde ubacili dimne bombe u teren, a nedugo zatim Lazović je sa distance šutirao preko gola.

 

U 55. minutu ’romantičari’ su imali šansu da dupliraju vođstvo, ali je Kecojević posle kornera glavom šutirao pravo u Bajkovića.
 


Domaći su bili zadovoljni stečenom prednošću, a Zvezdini igrači bili su bezidejni i nisu uspevali da stvore iole ozbiljniju priliku. Prosinečki je u igru uveo Borhu i upravo je Kolumbijac pokušao u 68. minutu, ali njegov udarac bio je vrlo neprecizan.
 


Od 70. minuta Zvezda je malo pojačala ritam, a u 76. minutu propuštena je prva prava prilika u drugom poluvremenu – Borha je centrirao sa leve strane, ali je lopta posle Lazovićevog udarca glavom završila pored stative.

 

U 82. minutu Bajković je paradom spasao svoj tim, a tri minuta kasnije ’crveno-beli’ stižu do izjednačenja – Dimitrijević je precizno kroz sredinu proturio loptu do Filipa Kasalice, a on je sa desetak metara poslao loptu po zemlji od stative u gol.


Do kraja meča solidnu šansu imao je Lazović, ali je šutirao preko gola sa 15-ak metara iskosa sa desne strane.


Poslednjih 20-ak minuta meča na terenu je proveo 16-godišnji Luka Belić, koji je tako postao najmlađi fudbaler u istoriji srpskog fudbala koji je zaigrao na zvaničnoj utakmici.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: