Nazad

Zvezdi odgovara da Braga uzme prvo mesto, Gobeljić ušao u negativnu istoriju kluba

Izvor: sportske.net, OK Radio - Nacionalni sport - Petak 05.11.2021 - 13:12

Fudbaleri Crvene zvezde porazom od Mitjilanda na stadionu "Rajko Mitić" zakomplikovali su sebi život u grupi "F" i sada će imati imperativ pobede u duelu sa Ludogorecom u Beogradu.

Zakomplikovali sebi život u grupi
Crveni karton Miloša Degeneka posle 13 minuta igre značio je da srpski šampion potpuno mora da promeni koncepciju igre koja je prethodno utvrđena i da više misli o očuvanju sopstvenog gola, nego o ugrožavanju protivničkog.
 
Start australijskog defanzivca bio je nepromišljen, Zvezda bi, i u slučaju da je postignut gol iz situacije kada je srušio Isaksena, nošeni snagom sa tribina i podjednakom brojnosti, mogli bi da se vrate u meč. Uostalom, rana faza utakmice je bila u pitanju. Ovako, situacija je bila napeta i problematična.
 
Duge lopte ka Milanu Pavkovu nisu bile od velike pomoći, Aleksandar Katai je bio "odsečen", umnogome i zbog ranog žutog kartona, ali ni Ben nije blistao. Igralo se jedino Ivaniću, no nije mogao previše u ofanzivi.
 
Kao da izostanak Miloša Degeneka za narednu utakmicu sa Ludogorecom nije dovoljan, pa je i Marko Gobeljić morao da zatraži drugu javnu opomenu i bude isključen u dubokoj nadoknadi vremena. To je bio 10 crveni karton za Zvezdu u poslednjih pet godina u Evropi, a od sam Gobeljić je zaradio četiri! 
 
Bilo je to još protiv Milana prošle sezone, Suduve u kvalifikacijama za Ligu šampiona i Florijane 2017. u borbi za Ligu Evrope.
 
Tako će Dejan Stanković ponovo biti uskraćen za kompletan roster, a pobeda protiv Mitjilanda je moranje. Navijaće se za Bragu u narednom kolu, jer bi u slučaju pobede Mitjilanda, situacija bila značajno komplikovanija pred put Crvene zvezde u Portugaliju. Tamo ne bi smelo da se izgubi... Dakle, praktično će Zvezda navijati da Braga bude prva u grupi, jer bi u Portugaliji bilo veoma teško tražiti pobedu, dok je remi sasvim realan.
 
Cilj je jedno od prva dva mesta i nakon odličnog starta i sedam bodova iz prve tri runde, situacija sada nije zavidna, uz sve potencijalne probleme koje bi UEFA mogla da donese zbog dešavanja nakon završetka utakmice.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: