Nazad

Košarkašice Partizana na +74!

Izvor: Mondo - Sport - Ponedeljak 05.11.2012 - 09:25

Neverovatan rezultat u regionalnoj košarkaškoj ligi za žene! Crno-bele deklasirale slovenačku Iliriju 110:36!

 Košarkašice Partizana

Retko viđen rezultat u košarci!

U prvom meču 8. kola ženske regionalne lige, košarkašice Partizana deklasirale su Iliriju 110:36 (43:14, 24:2, 13:12, 30:8)!

Dovoljno je baciti pogled na rezultat po četvrtinama i sve će vam biti jasno.

"Hteli smo da održimo visok ritam pred dva bitna gostovanja u Evrokupu u Rusiji i Francuskoj, ali isto tako i da izađemo u susret ekipi Ilirije, da ne mora dva puta u sedam dana da putuje u Beograd. Ovo je važan period za nas. Odlučuje se naša evropska sudbina, ali isto tako i slede nam neke bitne utakmice u regionalnom prvenstvu, koje moramo da rešimo, kako bi mirnije otišle na pauzu. Za nas odmora nema. U ponedeljak treniramo, u utorak već putujemo za Moskvu, avionom", rekla je trener Partizana Galenike Marina Maljković.

Ilirija jeste poslednja na tabeli regionalne lige, ali retko se viđa da neko izgubi sa 74 poena razlike!

Košarkašice šampiona Srbije od prvog minuta su krenule motivisano, pa su iz minuta u minut samo povećavale svoju prednost, a protivnice zadržale na samo 36 poena. Pobeda je možda mogla da bude i ubedljivija, ali je Maljkovićeva odličila da pruži priliku gotovo svim igračicama.

Najbolja u ubedljivom trijumfu crno-belih bila je Milica Deura sa 18 poena, Marina Mandić je dodala 15, a jedan manje od nje Kristina Baltić. Osim njih tri, još isto toliko igračica je meč završilo sa dvocifrenim učinkom, a u strelce se upisalo još njih pet. U poraženom timu, Anja Klavžar je postigla deset poena.

U narednom kolu regionalnog takmičenja, 17. novembra, Partizan dočekuje Mladi Krajišnik. Sledeći meč ’crno-bele’ igraju u sredu protiv Dinama na gostovanju u Moskvi u okviru trećeg kola Evrokupa, u kojem su, takođe, za sada bez poraza.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: