Nazad

LŠ: Izvukoše se Siti i Real

Izvor: Mondo - Sport - Sreda 07.11.2012 - 09:49

Dva puta po 2:2 u "grupi smrti". U Sitiju besni na sudiju iz Danske. Nemac Ozil doneo bod Realu protiv Borusije. Anderleht dobio Zenit. Novi debakl zagrebačkog Dinama, poker PSŽ-a.

ilustracija

 Mančester siti gubio od Ajaksa 0:2, na kraju je osvojio bod. A u finišu je mogao da ostane i bez toga boda.

Da li je Siti oštećen u poslednjim sekundima meča?

Sjajnim udarcem Nemca Mesuta Ozila iz slobodnog udarca u 89. minutu Real osvojio bod na svom "Santjago Bernabeu" protiv dortmundske Borusije, koja je dva puta vodila - na kraju 2:2.

U večerašnjim mečevima Lige šampiona 23 gola i pet nerešenih ishoda. Anderleht pobedio prvi put u LŠ posle 2003. godine, zagrebački Dinamo, ipak, kanta za napucavanje.
GRUPA SMRTI: ISTA META - ISTO ODSTOJANJE
ilustracija
Siem de Jong je zadao mnogo glavobolja Mančester sitiju, koji je i dalje bez pobede u Ligi šampiona. Prvak Engleske je zakucan za dno "grupe smrti".

Oba gola Mančester siti je primio posle kornera. Dakle, na onaj način na koji se igra u Engleskoj.

"Ovo je veliko razočaranje, jer smo se trudili da pobedimo. Nismo delovali kao tim prilikom branjenja kornera, jedni druge smo ostavljali na cedilu. U čemu je problem? Ne znam, moramo da vidimo u čemu grešimo. Ne mogu da kažem da ne igramo dobro", rekao je kapiten Mančester sitija Vensan Kompani posle meča koji je završen 2:2.

Agresivno je počela utakmica u Mančesteru. Siti je morao da pobedi i zato je od samog početka meča pokušavao brzo da stigne do gola tima iz Amsterdama. Tu igru je prihvatio i Ajaks pa je u početnim minutima utakmice viđena brza igra sa mnogo nepreciznih pasova bez pravih šansi za gol.

Uprkos želji Sitija, do gola je prvi stigao Ajaks u desetom minutu, reprezentativac Srbije Matija Nastasić "skrivio" je korner i ni iz čega ekipa iz Holandije je došla do šanse za gol. Eriksen je izveo korner, loptu je zahvatio Alderverveld, a pre nego što je ona otišla u gol aut zahvatio ju je Siem De Jong i smestio u mrežu.

Ubrzo je Ajaks stigao do novog kornera i novog gola. U 17. minutu ponovo je centrirao Eriksen i ponovo je pogodio De Jong. Niko nije pratio fudbalera Ajaksa koji se bukvalno prošetao do prve stative pored čitave odbrane Sitija i glavom smestio loptu u mrežu.

Po ko zna koji put pokazalo se da je Jaja Ture, možda, ključni igrač ekipe Roberta Manćinija. Pogodio je iz okreta i vratio svoj tim u igru.

Siti će imati velike primedbe na suđenje Petera Rasmusena. Serhio Aguero je u 53. minutu postigao gol, ali je poništen zbog ofsajda.

Ajaks se opredelio za čuvanje vođstva na stadionu na kojem su imali više nego odličnu podršku svojih navijača. Siti nije uspevao da nađe ključa za tu bravu, ali nije klonuo. I baš u trenutku kada se Ajaks oslobodio pritiska, primio je gol.

Ako mu nije bio priznat u 53. jeste u 74. minutu. Serhio Aguero je doneo izjednačenje i ostalo je još 15 minuta za preokret.

Ali, u finišu utakmice, umalo Ajaks nije ponovo postigao gol, a imao je bar dve odlične šanse. Istakao se Džon Hart.

Aleksandar Kolarov je u igru ušao u 84. minutu i vrlo brzo uneo još živosti u igru Sitija. On je u 87. minutu asistirao Džeku, koji je sa oko četiri metra dao gol, ali je pogodak bio poništen zbog, ocene sudija, ofsajda. Hm...

I onda dolazimo do sporne situacije: igrali su se poslednji sekundi utakmice, kada je Baloteli vučen za dres i oboren na pet metara od gola Ajaksa. Petersen je svirao. Ali, kraj utakmice!

Pobesneli su i navijači, i igrači Sitija i temperamentni Manćini, koji je posle meča rekao:

"Sudija i njegov pomoćnik su bili stvarno loši. To je bio penal, a pre toga su nam poništili čist gol! Šta su mi odgovorili kada sam im to rekao? Ništa".
ilustracija
 Uzbudljivo je bilo i na "Santjago Bernabeu". Tradicija nije bila na strani ekipe Nevena Subotića. Dortmund je od osam evro mečeva, koliko ih je do ove utakmice odigrao u Španiji, izgubio pet. Sa druge strane od 13 utakmica u LŠ na svom stadionu Real je dobio 12, a u sedam prethodnih mečeva uzastopno su igrači Reala teren napustili radujući se.

Ipak, kako se ono otrcano kaže "tradicija postoji da bi se rušila" i upravo to to je pokušao Dortmund.

Biorusija je dva puta vodila, ali je Real osvojio bod zahvaljujući Nemcu - Mesutu Ozilu.

Borusija je prva došla do gola u Madridu. Gol za "milionere" postigao je Marko Rojs u 28. minutu. Mladi nemački fudbaler je sa desne strane iz poluvoleja sa ivice kaznenog prostora savladao Ikera Kasiljasa. Brzo se prenuo kraljevski klub i već u 34. minutu došao je Real do izjednačenja. Centrirao je Ozil, a sa oko četiri metra udaljenosti, glavom je loptu u mrežu zakucao Pepe.

Do kraja poluvremena Nemci su pokazali da već večeras žele da osiguraju plasman u narednu fazu Lige šampiona jer su poveli 2:1, a strelac autogola bio je Alvaro Arbeloa u 45. minutu.

Real je imao čak 64 odsto poseda lopte u prvom poluvremenu, čini se da je incijativu Borusija svesno prepustila Ronaldu i drugovima jer su "milioneri" za koje je nastupio i Neven Subotić, znalački iskoristili svoje šanse u prvom poluvremenu.

Drugo poluvreme nisu počeli Modrić i Iguain koje su u timu Reala zamenili Esjen i Kalehon. Ipak, to nije mnogo uticalo na igru jer su oba tima nastavili sa igrom iz prvog poluvremena.

Real je pokušavao, a Borusija odolevala. Sve do do 89. minuta kada je Mesut Ozil izveo slobodan udarac poslavši loptu u donji levi ugao koja se, uz malu pomoć stative, odbila u mrežu - 2:2.
ČETIRI ASISTENCIJE IBRE, GVARDIOLA U MILANU?

ilustracija

Zagrebački Dinamo je potvrdio da je zalutao u Ligu šampiona. Bila je ovo deseta utakmica "modrih" u poslednje dve sezone Lige šampiona i deseti poraz!

Poslednji bod koji je Dinamo osvojio u Evropi je onaj iz sezone 1989/90. kada je taj zagrebački klub nastupao pod imenom Kroacija. Dinamo je tada bio u grupi sa Marsejom, i upravo je u poslednjem kolu, na "Velodromu" osvojio bod - bilo je 2:2.

Nema šta mnogo da se napiše o meču Pari Sen-Žermena i Dinama. Parižani su opravdali ulogu favorita protiv Dinama koji je, uprkos tvrdnjama igrača i čelnika kluba da ove sezone neće biti "kanta za napucavanje", ostao upravo to.

Zlatan Ibrahimović, zamislite, nije dao gol, ali je kod sva četiri gola bio ili direktni asistent ili je učestvovao u gol-akciji (kao, recimo kod trećeg gola kada je dobacio do Žeremija Meneza, koji je potom driblinzima izbacio pola odbrane Dinama!).

Sve je izvesnije da će iz Grupe A u dalju fazu ići Porto i PSŽ. Kijevski Dinamo ima još neke šanse, ali realnije je da ide u Ligu Evrope.

Olimpijakos je još jednom savladao Monpelje i ima šanse da se domogne nokaut faze takmičenja. Ispred njega su i dalje Šalke i Arsenal, koji su u Gelzenkirhenu odigrali 2:2, iako je klub iz Londona vodio 2:0.

Možda se Šalke ne bi vratio u meč, da nije bilo greške Santija Kazorle u poslednjim trenucima prvog dela. On je umnogome kumovao golu Klasa Jana Hunterala, kojim je Šalke smanjio na 1:2. Izgubio je Kazorla loptu na sredini terena i omogućio kontru domaćem timu.

Milan je osvojio samo bod protiv Malage i logično pitanje je koliko života ima Masimilijano Alegri? Vodila je Malaga golom Eliseua, a izjednačio je Brazilac Pato, koji je ušao u drugom poluvremenu i postigao svoj prvi pogodak u poslednjih osam meseci.

U Milanu se šapuće ime Pepa Gvardiole. Navodno je Gvardiolin brat, koji mu je inače i agent, viđen danas u Milanu sa zvaničnicima italijanskog kluba.

"Milan kategorično demantuje izveštaje o bilo kakvom sastanku Galijanija i osoba koje zastupaju gospodina Gvardiolu", objavljeno je na klupskom sajtu.

Međutim, "Gazeta delo Sport" tvrdi da se "sastanak dogodio", a Skaj Sport je emitovao snimke dvojice Španaca kako napuštaju restoran "Djanino" u pratnji zvaničnika Milana.

Anderleht je pobedio prvi put u Ligi šampiona posle 2003. godine! Ujedno dao je i svoj prvi gol! Mbokani je bio strelac pobednosnog gola u meču protiv Zenita, a asitent je bio Milan "Lane" Jovanović.

Belgijanci, eto, sa jednim datim golom, za sada, ostaju u igri za nastavak takmičenja u Ligi šampiona ili bar odlasku u Ligu Evrope. Šta se dešava sa Zenitom, teško je reći. Izostanak Hulka jeste hendikep, ali ruska ekipa ume da igra i bez njega. Samo što to ne pokazuje.

REZULTATI 4. KOLA:

GRUPA A

PSŽ - Dinamo Zagreb 4:0 (1:0)
/Aleks 16', Matuidi 61', Menez 65', Oro 80'/

Dinamo Kijev - Porto 0:0

TABELA: Porto 10 bodova, PSŽ 9, Dinamo Kijev 4, Dinamo Zagreb 0.

GRUPA B

Olimpijakos - Monpelje 3:1 (1:0)
/Maćado 4', Greko 80', Mitroglu 83' - Belanda 65'p/

Šalke - Arsenal 2:2 (1:2)
/Huntelar 45', Farfan 67' - Volkot 18', Žiru 26'/

TABELA: Šalke 8, Arsenal 7, Olimpijakos 6, Monpelje 1.

GRUPA C

Milan - Malaga 1:1 (0:1)
/Pato 73' - Eliseu 40'/

Anderleht - Zenit 1:0 (1:0)
/Mbokani 17'/

TABELA: Malaga 10, Milan 5, Anderleht 4, Zenit 3.

GRUPA D

Real Madrid - Borusija Dortmund 2:2 (1:2)
/Pepe 34', Ozil 89' - Rojs 28', Arbeloa 45'ag/

Mančester siti - Ajaks 2:2 (1:2)
/Ture 22', Aguero 74' - De Jong 10', 17'/

TABELA: Borusija 8, Real 7, Ajaks 4, Mančester siti 2.
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: