Nazad

ODBOJKA: Zvezda gosti šampiona Francuske

Izvor: Mondo - Sport - Ponedeljak 12.11.2012 - 15:06

Crveno-beli, u dvorani Šumice, u utorak, igraju treći meč u elitnom klupskom takmičenju, rival prvaka Srbije je najbolji francuski tim, Tur.

ilustracija

Zaboravljeni su ubedljivi porazi od italijanskog Trentina i poljskog Zaksa Keđeržina, odbojkaši Crvene zvezde spremni su na nastavak takmičenja u Ligi šampiona pa s velikim optimizmom dočekuju francuski Tur, u meču 3. kola Grupe C elitnog klupskog takmičenja.

Francuski predstavnik se ne potcenjuje ali gledajući kvalitete ostala dva rivala u grupi, procenjeno je u taboru crveno-belih da se s ovim protivnikom mogu nadigravati pa i nadati boljem rezultatu. U slučaju šampiona Srbije, bolji rezultat je osvajanje boda a ne kriju izabranici trenera Duška Nikolića da ne beže ni od najvišeg cilja, pobede.

"Igraćemo protiv kvalitetene ekipe, imamo određene informacije o Turu a do meča ćemo podrobno analizirati njihovu igru. Ne verujem da mnogo odstupaju od karakteristika francuske škole odbojke, koju krasi izuzetna preciznost", rekao je uoči meča protiv Tura, Filip Vujić, libero Crvene zvezde i libero reprezentacije Srbije.

"Mi smo dobro trenirali u proteklom periodu, ostvarili dve pobede u domaćem šampionatu, mislim da smo spremni za meč sa Turom. Ovaj meč je svakako najveća šansa da se zabeleži trijumf u Ligi šampiona, smatramo da su Francuzi za nijansu slabiji od ostala dva rivala u grupi. Pokušaćemo da iskoristimo ovu priliku"iskren je bio libero crveno-belih.

Duško Nikolić, trener odbojkaša Crvene zvezde, ima veliko poverenje u svoje izabranike.

"Moji igrači su umereni u ambicijama, oprezni su, ne žele da daju velika obećanja ali ja sam spreman za više. Mislim da možemo do prvog boda u Ligi šampiona a zašto da ne i do pobede?! " otvoren je bio Nikolić koji je dao kratak skener rivala:

"Gledali smo Tur i neke njihove utakmice. To je sjajna ekipa, sa pet internacionalca, u timu su Amerikanac, Portugalac, dva Čeha, Nemac, svi lideri u svojim reprezentacijama. Imaju ogromno iskustvo, svake godine igraju evropske kupove i plasiraju se u završnicu. Ipak, to ne treba da nas plaši. Nama je ovo sjajna prilika za dokazivanje" rekao je trener crveno-belih i još dodao:

"Apelujemo na navijače, da dođu da podrže ekipu!" podsetio je strateg crveno-belih da je momcima mnogo značila podrška sa tribina u meču protiv poljskog Keđeržina.

Crvena zvezda protiv Tura igra u utorak, od 20 časova, u dvorani Šumice. To je drugi uzastopni meč koji crveno-beli igraju pred svojoj publikom.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: