Nazad

Platini: Srbi i Hrvati, imate žuti karton!

Izvor: Mondo - Sport - Petak 09.11.2012 - 10:13

Predsednik UEFA će biti prisutan na kvalifikacionim utakmicama Srbije i Hrvatske. Ako bude problema sa navijačima - možemo da se oprostimo od Mundijala.

Platini

Srbija i Hrvatska odavno imaju žute kartone zbog ponašanja navijača u tim zemljama. Incidenti u Kruševcu, na stadionima u Srbiji, kao i rušilački pohodi navijača Dinama, podigli su obrve nadležnih u Evropskoj fudbalskoj uniji (UEFA).

Mišel Platini je više puta upozoravao čelnike fudbalskih saveza obe zemlje, ali i vlasti u tim državama da se ozbiljno obračunaju sa huliganima, ali, za sada, ta akcija je izostala ili se ne sprovodi u dovoljnoj meri.

Zato je prvi čovek evropske kuće fudbala rešio da uzme stvar u svoje ruke.

Prema pisanju zagrebačkog "Jutarnjeg lista", Platini je najavio da će biti prisutan na utakmicama u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo između Hrvatske i Srbije 22. marta u Zagrebu, odnosno 6. septembra u Beogradu.

Jedan incident, a to znači nesportska atmosfera, šovinistički povici, baklje i slično, mogao bi da znači drugi žuti karton za oba saveza, odnosno crveni, a to bi, čak, moglo da znači i neodlazak na Mundijal, pa i po cenu da jedna ili obe reprezenatcije ostvare plasman koji bi ih odveo na najveću fudbalsku smotru.

Srbija baš i nema velike šanse da se plasira na Mundijal, za razliku od Hrvatske, ali to nije alibi da se ne preduzmu odlučni koraci u iskorenjivanju huliganizma.

To je poruka koju je Platini više puta izrekao.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: