Nazad

PRIMERA: A sada "El Klasiko"

Izvor: Mondo - Sport - Ponedeljak 01.10.2012 - 09:27

Madriđani "petardom" najavili novi "El Klasiko", tri gola Ronalda. Valjadolid deklasirao Rajo Valjekano 6:1, jedan od strelaca i Antonio Rukavina. "Jorgandžije" prate Barsu.

ilustracija

Naredne nedelje, 7. oktobra biće "biti ili ne biti" za Real Madrid. Iako je tek počela prvenstvena sezona, Real već sada zaostaje za Barselonom velikih osam bodova.

Pobeda na Nou Kampu vratila bi Real potpuno u životu, u igru, u borbu za titulom prvaka Španije, a poraz...

Do te utakmice, velikog derbija španskog i evropskog fudbala, i Real i Barselonu očekuju ispiti u Ligi šampiona. Katalonci idu u goste Benfiki, a Real ide na noge Ajaksu.

Domaće zadatke, odnosno mečeve u Primeri ovog vikenda rešili su u svoju korist. Barselona teškom mukom protiv Sevilje u subotu uveče, a Real večeras lakše protiv Deportiva na "Santjago Bernabeu", iako su gosti vodili.

Real je pobedio Deportivo 5:1, uz tri gola Kristijana Ronalda i sjajnu asistenciju Luke Modrića za drugi gol Reala, koji je postigao Anhel di Marija. Četvrti je delo Keplera Lime Pepea.

Golovima Reala prethodio je gol Deportiva za vođstvo u Madridu u 16. minutu. Riki je iz prvog ozbiljnijeg napada doveo goste u vođstvo. Odlično je prošao pored uspavanih Pepea i Varana i lagano je nadmudrio Ikera Kasiljasa.

Real je izjednačio posle penala koji će izvazvati nove komentare u Španiji (a i ispod ovog izveštaja). Sudija je u subotu uveče pogurao Barselonu, a večeras je i Real dobio sudijski mig. Defanzivac Depora Manuel Pablo nepropisno je startovao na Anhela di Mariju i nema spora da je faul postojao, ali gde je bio faul? Usporeni snimak je pokazao koji centimetar ispred linije šesnaesterca. Istina je, takođe, da je Di Marija bio u izglednoj prilici da ozbiljno ugrozi gol Deportiva.

Sudija je pokazao na "belu tačku", a Ronaldo je nemilosrdan. Real je daleko kvalitetniji od Deportiva i sigurno je da bi dobio ovaj meč i da nije bilo tog penala, dakle nije to bio odlučujući trenutak utakmice.

Do kraja poluvremena još dva gola Reala, od kojih je posebno lep bio drugi, pre svega zbog fenomenalne asistencije Modrića, do, isto tako, dobrog Di Marije, koji je pravovremeno utrčao u prostor i savladao Aranzubiju.

I sve ostalo što se dešavalo na meču bilo je u znaku Reala. Sigurna i ubedljiva pobeda. Da li se Barselona uplašila?

U ovom nedeljnom programu viđena je još jedna ubedljiva pobeda, Valjadolida nad Rajom Valjekanom - čak 6:1.

"Za nas je svaka utakmica kao finale nekog takmičenja", rekao je trener Valjadolida Miroslav Đukić uoči duela sa Rajom Valjekanom u 6. kolu Primere.

Zbog kazne od dva meča (kritika na račun suđenja), Đukić danas nije sedeo na klupi svog tima, ali i bez njegovih direktnih komandi, Valjadolid je zgromio goste iz predgrađa Madridao, a jedan od strelaca bio je srpski fudbaler Antonio Rukavina.

Gosti su napravili "grešku u koracima", razljutili su domaćina. Naime, Rajo je poveo u 5. minutu, što je zapravo bio samoubilački potez. Domaćin je potom napravio pravu oluju i vrlo brzo postigao tri gola u razmaku od 10. do 21. minuta), a potom još jedan do kraja prvog dela (strelac tog četvrtog gola bio je Rukavina)!

U nastavku još dva gola najboljih igrača meča - Oskara Gonzalesa i Manuća. Obojica su dala po dva gola, s tim što je Manućo zabeležio i dve asistencije.

Ovo je druga rekordna pobeda Valjadolida u Primeri još od 1996. godine, kada je Ovijedo deklasiran 8:3.

U poslednjoj utakmici nedeljnog programa, Atletiko Madrid je nastavio odličnu seriju. Na gostovanju "fenjerašu" Espanjolu u Barseloni "jorgandžije" su pobedile golom Raula garsije, i sada zaostaju samo dva boda za Barsom.

REZULTATI 6. KOLA

Nedelja

Granada - Selta 2:1 (2:1)
/Sikeira 6'p, Torhe 17' - Aspas 20'/

Valjadolid - Rajo Valjekano 6:1 (4:1)
/Bueno 10', Manućo 13', 86', Oskar Gonzales 21', 56', Rukavina 37' - Domingez 5'/

Osasuna - Levante 4:0 (0:0)
/Armenteros 55', Lama 82', Timor 89'p, Nino 90+3'/

Real Madrid - Deportivo 5:1 (3:1)
/Ronaldo 23'p, 44', 84', Di Marija 38', Pepe 66'/

Espanjol - Atletiko Madrid 0:1 (0:1)
/Garsija 30'/

subota:

Valensija - Saragosa 2:0 (1:0)
Malaga - Betis 4:0 (2:0)
Real Sosijedad - Atletik Bilbao 2:0 (0:0)
Sevilja - Barselona 2:3 (1:0)

Ponedeljak:

Hetafe - Majorka 21.30

TABELA: Barselona 18, Atletiko Madrid 16, Malaga 14, Sevilja 11, Majorka /-1/ 11, Real Madrid 10, Valjadolid 9, Sosijedad 9, Betis 9, Valensija 8, Rajo Valjekano 7, Levante 7, Deportivo 6, Selta 6, Saragosa 6, Granada 5, Atletik Bilbao 5, Osasuna 4, Hetafe /-1/ 4, Espanjol 1.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: