Nazad

Trofej Novaku za prvo mesto

Izvor: Mondo - Sport - Sreda 07.11.2012 - 09:43

Najboljem svetskom teniseru Novaku Đokoviću u Londonu uručen trofej namenjen igraču koji godinu završava na prvom mestu ATP liste i nagrada Artur Eš, za humanitarca godine.

Novak Đoković

Uz hit "I'll fix you" britanske grupe "Coldplay", Novak Đoković je danas u Londonu primio dve nagrade. Simbolično, ova pesma i ima veze sa Novakovim životom. Borio se kao klinac sa raznim nedaćama, trenirao je u nemogućim uslovima, ali je ipak uspeo.

Stigao je do visina. Drugu godinu zaredom završava kao najbolji reket sveta. Posebno je značajan njegov humanitarni rad. Zato je i rekao da mu od dve navedene nagrade više znači ona koju je dobio za humanitarca godine.

"Ova nagrada mi jako puno znači s obzirom da je dobijam prvi put. Ne samo meni, već i svima onima koji su zajedno sa mojoj fondacijom učestvovali u mnogim humanitarnim aktivnostima. Ovo je sjajna motivacija za sve nas da i dalje pomažemo ljudima, naročito deci koja žive u teškim uslovima širom sveta i nažalost nemaju mogućnosti da ostvare svoje snove", rekao je Novak nakon svečane dodele priznanja.

Novak Đoković Fondacija na svečanoj večeri u Njujorku u septembru, prikupila je 1.4 miliona dolara namenjenih obrazovanju dece.

Po drugi put zaredom Novak je dobio i trofej namenjen prvom teniseru sveta na kraju sezone i istakao je da je velika čast dobiti takvo priznanje iako se ono dodeljuje u sred završnog Masters turnira sezone.

"Ogromna je čast vratiti se u London i primiti ovu divnu nagradu drugu godinu zaredom. Osećaj je neverovatan. Ne mogu opisati koliko sam srećan u ovom trenutku. Nadam se da se moje putovanje ne završava ovde i da ćemo moj tim i ja imati još prilika da se borimo za ovaj trofej", izjavio je Đoković u O2 Areni u Londonu.

Nole je istakao i da mu mnogo znači činjenica da će godinu završiti kao prvi jer tako završni Masters turnir može da odigra mnogo rasterećenije i bez pritiska.

Sa pritiskom ili bez, Novaku neće biti nimalo lako da pobedi na turniru na kom Rodžer Federer juri svoj treći uzastopni trijumf.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: