Nazad

ABA: Debakl Zvezde u Zadru

Izvor: B92 - Sport - Utorak 02.10.2012 - 23:06

Košarkaši Crvene zvezde izgubili su od Zadra sa 98:81 u drugom kolu regionalne ABA lige i tako su zabeležili i drugi poraz u tom takmičenju.

kk crvena zvezda

Hrvatski tim je meč prelomio u trećem periodu posle kojeg je vodio sa 20 poena razlike. Glavni uzroci poraza Zvezde bili su očajna odbrana i čak 18 izgubljenih lopti, uz ponovno loše izvođenje slobodnih bacanja – 16 od 25. U sledećem kolu Zvezda dočekuje Olimpiju, dok Zadar gostuje Krki u Novom Mestu.

Najefikasniji kod Zvezde bio je Igor Rakočević sa 23 poena (6-10 iz igre, 5 izg. lopti), Boris Savović imao je 15 poena (6-10 iz igre, 5 izg. lopt), koliko je zabeležio i Moris Almond (6-10 iz igre, 5sk).

Goran Vrbanc predvodio je Zadar sa 22 poena, Romeo Trevis postigao je 19, Bariša Krasić 15, a Ivan Batur 14 poena.

Na početku meča igralo se u veoma brzom tempu – Savović je bio najraspoloženiji u redovima Zvezde, a sa druge strane nezaustavljiv je bio Vrbanc.

Posle četiri uzastopna poena Brauna ’crveno-beli’ su stekli četiri poena prednosti (15:11), dobar je bio i Almond (5p u tom intervalu), ali su Zadrani odgovorili preko Krasića (19:19).

Zvezda je još jednom stekla četiri poena viška, ali je na kraju prve deonice imala samo +1 (23:22).

Domaći su bili bolji u šutu za tri poena, ali sve do završnice drugog perioda nijedna ekipa nije uspela da stvori ozbiljniji višak. Međutim, najviše zahvaljujući Vrbancu Zadar je na nešto više od dva minuta do kraja poluvremena poveo sa 41:35.

Iako je Rakočević u narednom napadu pogodio trojku, na drugoj strani razigrao se Batur i sa pet poena u nizu doneo je Zadru +7 (46:39).

Posle tehničkih grešaka Mikuliću i klupi Zadra gostujući tim imao je šansu da se potpuno vrati u meč, ali Čović je pogodio samo dva od četiri penala, plus Rakočevićevih dva penala za 46:43.

Usledila je tehnička greška klupi Zvezde, a Vrbanc je nastavio da rešeta koš Zvezde i hrvatski tim poveo je sa 50:44. U poslednjem napadu pogodio je i Batur, pa je Zadar na 15-minutni odmor otišao sa osam poena prednosti (52:44).

Ekipa trenera Milivoja Lazića išla je od lošeg ka gorem – Beograđani su i u trećoj četvrtini gubili lopte u nizu i imali propuste u odbrani. Veoma brzo Zadrani su stigli do dvocifrene prednosti – razigrali su se Ramljak i Trevis, a posle nove trojke Krasić domaći su poveli sa velikih 73:54.

U Zvedinom taboru nije bilo nikoga ko bi povukao ručnu, pa je posle trojke Prostrana Zadar vodio sa 76:56 pred poslednji period. Meč je tada odlučen, Zvezda je prišla na -10 na nešto više od tri minuta do kraja, ali trijumf Zadrana ni u jednom trenutku nije bio u pitanju.

Zadar: Mikulić, Alen 5, Olivari 3, Travis 19, Sango, Delas, Ramljak 6, Brkić 6, Krasić 15, Batur 14, Vrbanc 22.
Crvena zvezda DIVA: Čović 2, Cvetković 2, Brown 7, Subotić 4, Rakočević 23, Simonović 5, Mitrović, Savović 15, Katić, Radivojević, Almond 15 (5sk), Nelson 8.

 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: