Nazad

ABA: Dramatičan poraz Zvezde

Izvor: B92 - Sport - Subota 20.10.2012 - 09:35

Košarkaši Crvene zvezde Diva doživeli su četvrti poraz u ABA ligi, u "Pioniru" je slavila Igokea 76:75, u premijernom meču petog kola.

ABA liga ilustracija

Aleksandrovčani su maksimalan učinak zadržali sjajnom igrom u finišu trećeg perioda kada su iskoristili krizu u igri "crveno-belih" i iskuljučenje Vlade Vukoičića za 'beg' na +13.

Početkom poslednjeg perioda izgledalo je da će Igokea lako slavili pošto je vodila 62:46, ali se opustila u finišu i dala Zvezdi šut za pobedu. Ipak, 1.1 sekunda nije bila dovoljna Rakočeviću da donese pobedu.

Igor Rakočević je bio najbolji u CZ sa 20 poena i 5 asistencija, dok je Elton Braun dodao sa 12 uz 7 skokova. 12 poena ubacio je i Branko Lazić. Igokeu je predvodio Milan Dozet sa 14 poena, 13 je dodao Korsli Edvards uz 7 skokova.

"Crveno-bele" u Pioniru pratioje i najbolji srpski teniser Novak Đoković, kojem je uoči meča kapiten Zvezde Igor Rakočević uručio dres.

Prvo poluvreme obeležio je loš šut iz igre oba tima (oko 40% za dva, oko 20% za tri), ali Igokea nije uspela da pretvori devet izgubljenih lopti Zvezde u osetniju prednost od pola koša. Prvi deo nastavka protekao je u istom ritmu, timovi su se smenjivali u vođstvu, da bi u 25. minutu posle četiri utastopna poena Dozeta i faula Radivojevića, Vlada Vukoićić dobio drugu tehničku grešku koju su gosti pretvorili u +9 (44:35).

Gosti su sa nekoliko trojki početkom poslednjeg perioda vodili 16 poena razlike (62:46), ali su se opustili u poslednja dva minuta pa je Zvezda trojkom stigla na 76:75, sekundu pre kraja. Joksimović je namerno promašio oba slobodna bacanja, pa Igor Rakočević nije imao dovoljno vremena da sa svoje polovine pogodi trojku za pobedu.

"Crveno-beli" su slabo šutirali iz igre (17/39 dva, 7/25 tri), ali ni gosti nisu bili ništa bolji (46% dva, 31%tri). Zvezdni nije pomogla ni dominacija u skokum, posebno u ofanzivi (29+13, Igokea 23+4), jer je izgubila više lopti (12-8), čak 9 uz prvom poluvremenu, te manje se oslanjala na proigravanja (13-17). Igokea je slavila i pored očajnih 56% sa slobodnih bacanja (22-39).

Zvezda je bolje otvorila meč, predvođena Braunom povela je 8:3, ali je sjajni Edvards održavao Igokeu u igri (10:9). Posle nekoliko promašaja oba tima, Simonović pogađa trojku i Zvezda stiže do 15:9. Međutim, Štemberger odmah uzvraća i vraća goste na pola koša zaostatka. U finišu prvog perioda usledilo je nekoliko faulova na obe strane, da bi Komatina pogodio novu trojku za preokret Igokee na 17:16 na kraju četvrtine.

Drugi period košem je otvorio Katić , ali su Hemonds i Adamović vratili goste u prednost. Usledio je period promašaja oba tima, a čim su zaigrali nešo brže, Aleksandrovčani su poveli 25:20. "Crveno-beli" uspevaju da konsoliduju odbranu u finišu poluvremena, te koriste bonus rivala i poenima Rakočevića sa penala preokreću na 26:25. Rezultatska klackalicu nastavili su gosti koji poenima Gajoviće i Edvardsa stižu do 29:26, ali u poslednjim trenucima poluvremena Braun smanjuje na 29:28 za goste.
aba liga ilustracija
Igokea je čuvala minimalnu prednost dva minuta, da bi Savović i Lazić sa pet poena doneli novi preokret na 35:32. Ipak, "crveno-beli" nastavljaju da lako gube lopte, pa Hemonds sa dva koša donosi novi preokret. Usledio je faul Radivojevića koji je razljutio domaćine, pa sudije sviraju tehničku grešku Zvezdi, što gosti koriste i poenima Dozeta 'beže' na +9 (44:35).

Zvezda je uspevala da ubaci loptu samo sa slobodnih bacanja, a krajem perioda ponovo nezadovoljan sudijskom odlukom Vlada Vukoičić dobija drugu tehničku grešku zbog koje je morao da napusti dvoranu. Igokea je sve to maksimalno iskoristila te povećala prednost na maksimalnih 13 poena, te je uoči poslednje četvrtine vodila 59:46.

Gosti su odlično koristili agoniju u redovima "crveno-belih", te trojkom Komatine stižu do 62:46. Katić i Nelson vežu pet poena za CZ, ali uzvraćaju Jorović i Hemonds te Igokea održava dvocifrenu prednost (67:56). Igokea je u poslednja tri minuta lagano zadržala stečenu prednost, tek je u poslednjem minutu spustila ritam, te je Zvezda smanjila zaostatak na samo -4 (74:70).

Gosti bili sigurni sa penala, ali je Lazić u samom finišu pogodio trojku za 76:75. Ostalo je 1,1 sekunda, Joksimović je brzo fauliran, a pošto je promašio prvom namerno je promašio i drugo slobodno bacanja, pa Rakočević nije stigao da na vreme uputi dobar šut za pobedu.

Zvezda je poražena i četvrti put, a u sledećem kolu u subotu 27. oktobra gostuje MZT-u u Skoplju.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: