Nazad

ABA: Partizan ubedljiv u Morači

Izvor: B92 - Sport - Nedelja 21.10.2012 - 23:26

Košarkaši Partizana pobedili su Budućnost u Podgorici sa 81:62, u meču 5. kola ABA lige.

ilustracija

Duel u dvorani Morača kasnio je 20-ak minuta zbog incidenata i tuče na tribinama, a crno-beli su pokazali da im je forma u uzlaznoj putanji.

Meč je bio neizvestan samo u prvih pet minuta, a u preostalih 35 ekipa Duška Vujoševića u potpunosti je kontrolisala igru i rezultat i lako je stigla do četvrte pobede.

Najbolji u sastavu Partizana, koji je ponovo bio bez Torija Tomasa, bio je Francuz Leo Vesterman sa 13 poena, šest skokova i pet asistencija. Kapiten Vladimir Lučić imao je 18 poena i tri skoka, a odličan je bio i Dejan Musli sa 10 poena i osam skokova. Kod domaćina, Popović je ubacio 16, a Li i Vitkovac po 13 poena.

Duel u Podgorici nije počeo u 20 časova zbog incidenata koji su izazvali navijači u hali. Pristalice Partizana su navodno počele da pevaju pesmu "Vi ste samo mali grad u Srbiji", pa su navijači Budućnosti uleteli na parket.

Usledio je prekid meča, a obe ekipe su napustile halu. Posle prekida, koji je trajao nešto duže od 20 minuta, dok je policija ispraznila deo tribina gde su se nalazili najvatreniji navijači, meč je nastavljen.

Već u prvom minutu trener Partizana Duško Vujošević dobio je tehničku grešku zbog prigovora, a ekipe su u uvodnih pet minuta bile izjednačene. Tada Partizan pravi seriju 8-0 i dolazi do devet poena viška (17:8) posle sjajne role Vestermana koji je na početku ubacio sedam poena bez promašaja.

Do kraja prve deonice Budućnost je postigla samo jedan poen, pa je Partizan posle prve deonice imao ubedljivih 22:0. U samom finišu četvrtine Lučić je postigao pet poena.

Jedini raspoloženi igrač na početku utakmice kod domaćina bio je Aleksa Popović koji je bio i najzaslužniji za odličan start Podgoričana u drugoj deonici. Budućnost je ubacila pet vezanih poena, ali uzvratio je Partizan trojkom Bertansa i poenima uz faul Vestermana za ubedljivih 28:14.

Do kraja poluvremena, Budućnost je u nekoliko navrata pokušala da uhvati priključak, ali Partizan je svaki put uspevao da odbije nalet domaćina. Razigrao se kapiten Lučić koji je preuzeo odgovornost, važne poene postizali su i Gordon i Musli pa su xcrno-beli imali plus 11 nakon 20 minuta (42:31).

Treća četvrtina u potpunosti je pripala košarkašima Partizana. Serijom 5-0 na samom startu (trojka Bertansa) crno-beli su pokazali Podgoričanima da se ne odriču vođstva, a u nastavku trećeg perioda u nekoliko navrata imali su najvećih 18 poena viška.

Ekipa Duška Vujoševića sjajno je koristila nervoznu igru Budućnosti, kažnjavala je svaku grešku i pred odlučujućih deset minuta imala je praktično dobijen meč (63:45).

Meč je definitvno odlučen kada je Lučić postigao još pet vezanih poena i u 33. minutu doneo najvećih plus 23 Partizanu – 68:45. Do kraja meča Budućnost nijednog trenutka nije ugrozila vođstvo Partizana koji je tako ostvario prvu pobedu u gostima u sezoni a četvrtu u ABA ligi ukupno.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: