Nazad

ABA: Radnički nišani pobedu u Pioniru

Izvor: Mondo - Sport - Subota 27.10.2012 - 10:40

U šestom kolu regionalne lige, u nedelju od 19 časova, Kragujevačni u derbiju gostuju Partizanu.

ABA liga ilustracija

Pionir će u nedelju biti poprište okršaja srpskih klubova u regionalnoj ligi, kragujevački Radnički stiže u goste Partizanu.

Pažljivo su Šumadinci pratili izdanja Beograđana, tri poraza crno-belih u
Evroligi, nisu zamazala oči iskusnom stručnjaku za kormilom kragujevačkog tima.

"Gubili su u Evroligi jer su te ekipe kvalitetnije. Partizan ima mladu, poletnu ekipu, igrači u svakoj utakmici žele da se afirmišu. Pažljivo su selektovani, dobro rade i njihov polet će tek da dođe do izražaja. Ipak, najvažnije mi je da Radnički dobro odigra. " kaže Miroslav Nikolić trener Kragujevčana da ishod derbija zavisi od pristupa njegovog tima.

"Ako dobro trčimo i skačemo, ako kao iskusniji pariramo njihovoj mladosti, mislim da će jedna lopta odlučiti pobednika. U poslednjoj utakmici smo pokazali da možemo, da treba verovati u ovu ekipu. Ovo je ujedno poziv navijačima da budu strpljiviji sa nama. Niko nije napravio tim za godinu dana, da ne kažem preko noći. Ipak, dobili smo ubrzanje, sigurniji smo u napadu, a igrači su počeli da igraju znatno bolju individualnu odbranu. Pošto imaju fiziku za to, još nisu dosegli gornje granice mogućnosti, i pojedinačno i kao ekipa. Verujem da će momci sve to da demonstriraju u nedelju u Pioniru, što može da ima za ishod - pobedu"

Partizan je u dosadašnjim okršajima na Jadranu bio uspešniji od Radničkog, u šest mečva Partizan je slavio četiri puta. Međutim, Šumadince hrabri činjenica da su u protekle dve sezone dobijali crno-bele.

" Derbi koji nam sledi je dobro za srpsku košarku, praznik ovog sporta a moja je želja da se sve tri naše ekipe nađu među najboljima u ABA ligi. Neka Beograđana na Fajnal foru, a mi da dobacimo do Evrope sa šeste pozicije. To bi bio idealan rasplet, ali svima nama sledi puno mukotrpnog rada" kaže strateg Radničkog i još dodaje:

"Radnički još sazreva, takav domet bio bi korak dalje u razvoju kragujevačke košarke, kada uporedimo ono što smo uradili u pretekle tri godine. Uz ustaljen stabilan budžet, dogodine eto nama baze od nekih osam-devet igrača, čime bismo stvorili sebi preduslov da i ubuduće podižemo lestvicu ambicija. Uz to, voleo bih da svi zajedno obezbedimo to četvrto mesto za srpskog predstavnika u narednoj sezoni. Da posle Kragujevca, podignemo neki sledeći centar u Srbiji, poput Valjeva, Čačka ili Novog Sada, ali rešiće se to već u domaćem prvenstvu" zaključio je Nikolić.

RASPORED 6. KOLA

subota

MZT Skoplje – Crvena zvezda DIVA (17h)
Cibona – Široki (17h)
Solnok – Split (19h)
Krka – Budućnost (19h)

nedelja

Cedevita – Zadar (17)
Partizan m:ts – Radnički (19h)

ponedeljak

Igokea – Olimpija (20,30)

TABELA: Igokea 5-0, Partizan mt:s 4-1, Cedevita 4-1, Olimpija 3-2, Krka 3-2, Split 3-2, Cibona 2-3, Radnički 2-3, Budućnost 2-3, Široki 2-3, MZT Skoplje 2-3, Crvena zvezda 1-4, Zadar 1-4, Solnok 1-4.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: