Nazad

ABA: Solnok "topovska hrana"?

Izvor: Mondo - Sport - Ponedeljak 01.10.2012 - 09:07

Debitant u regionalnoj ligi loše se proveo na gostovanju Krki u Novom Mestu - 71:56, a bilo je i preko 30 poena razlike.

ilustracija

Ekipa Krke deklasirala je mađarski Solnok u poslednjoj utakmici uvodne runde ABA lige i ujedno napravila dobru uvertiru za gostovanje Partizanu mt:s (sreda, 18.00).

Kako se igralo u dvorani Leona Štuklja, najbolje govori podatak da je domaćin već sredinom treće četvrtine vodio 57:26!

Nešto manju prednost Krka je održavala sve do 35. minuta (69:43), kada je došlo do opuštanja i Solnok je do kraja meča napravio seriju od 13:2.

Rezultatski je to bio podnošljiv poraz Mađara, ali po igri - prava katastrofa. Naredne utakmice pokazaće da li su ovo njihove stvarne mogućnosti, ili im je potrebno neko vreme da se adaptiraju na jaču konkurenciju od one na koju su navikli.

Trener Aleksandar Sekulić lepo je rasporedio minutažu, pa su se u strelce upisala desetorica igrača, a do dvocifrenog učinka stigli su samo Jaka Klobučar (13) i Jure Lalić (10). Bek Kelvin Votson ubacio je 12, a krilni centar Ernests Kalve 11 poena za Solnok.




 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: