Nazad

AKN: Kamerun još jednom "izvisio"

Izvor: Tanjug - Sport - Ponedeljak 15.10.2012 - 10:13

Reprezentacija Kameruna drugi put zaredom neće igrati na afričkom Kupu nacija.

ilustracija

Zelenortska Ostrva prvi put u istoriji su izborila učešće na Kupu Afrike, eliminisavši u dve utakmice četvorostrukog osvajača tog takmičenja!

Kamerun je u revanšu na svom terenu pobedio rezultatom 2:1, ali mu to nije bilo dovoljno.

Četvrtfinalisti prvenstva sveta 1990. godine nije pomogao ni povratak kapitena Samjuela Etoa, pošto je rival dobio prvi meč rezultatom 2:0.

Gosti su šokirali favorita vodećim golom Pereire, već u 12. minutu. Potom su požrtvovanom igrom uspevali da pariraju rivalu, ne dozvolivši veliki preokret.

Kamerun je preko Emane izjednačio već u 22. minutu, ali je na gol Olinge za "pirovu pobedu" čekao do četvrtog minuta sudijske nadoknade.

"Neukrotivi lavovi" nisu se kvalifikovali ni za Kup Afrike održan zimus u Gabonu i Ekvatorijalnoj Gvineji. Zelenortska Ostrva su zemlja sa svega 500.000 stanovnika. Debitovaće na AKN u Južnoj Africi od 19. januara 2013.

Branilac titule, Zambija, u subotu je izbegla eliminaciju pobedivši Ugandu 9:8 na penale. Zambija je u finalu prethodnog AKN bila bolja od Obale Slonovače, takođe udarcima sa 11 metara - 8:7.
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: