Nazad

Ana uzela Sereni četiri gema

Izvor: B92 - Sport - Četvrtak 06.09.2012 - 08:11

Ana Ivanović završila je takmičenje na ovogodišnjem US openu u četvrtfinalu.

Ana Ivanovic

Srpska teniserka poražena je od Serene Vilijams sa 2:0, po setovima 6:1, 6:3 posle 57 minuta igre.

Bio je to četvrti međusobni meč Srpkinje i Amerikanke i četvrta pobeda Vilijamsove koja će u polufinalu igrati protiv Sare Erani. Ana je počela nervozno, ali je u drugom setu pokazala da može da igra ravnopravno čak i sa Serenom Vilijams.

Srpska teniserka je očigledno meč počela veoma stegnuto. Sedam od prvih osam poena osvojila je Vilijamsova, stigla je do tri vezane brejk šanse u drugom gemu i treću pretvorila u vođstvo od 2:0.

Ana je uspela da izbegne sudbinu mnogih teniserki ove sezone koje nisu osvojile ni gem u setu protiv Serene. U četvrtom gemu je uspela da dobije svoj servis gem i smanji na 3:1. To je međutim bilo sve što je srpska teniserka uradila u prvom setu.

Serena je nastavila sa veoma agresivnom igrom za koju nijedna teniserka nema rešenje. ana je u sedmom gemu imala dve brejk šanse, ali Amerikanka je dobila naredna četiri poena i rešila prvi set u svoju korist sa 6:1.

Drugi set srpska teniserka je odlično odigrala iako u tom delu nije imala nijednu brejk šansu. Serena je morala mnogo više da radi kako bi osvajala poene, Ana je mnogo bolje servirala, ali i to je bilo nedovoljno. Amerikanka je napravila dva brejka i posle 57 minuta obezbedila je polufinale u Njujorku.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: