Nazad

ATP: Troicki opet poražen

Izvor: Mondo - Sport - Utorak 30.10.2012 - 09:51

Pošto je ispao u prvom kolu Bazela Viktor je ispao i na samom startu turnira u Parizu. Prevelik zalogaj za srpskog tenisera ovaj put bio je Žulijen Beneto koji je pobedio 2:0 (6:4, 7:5)

viktor troicki

Loša godina za Viktora Troickog.

Na poslednjih osam turnira, uključujući i ovaj u Parizu, Viktor nije uspeo da prođe dalje od drugog kola, a najveći dometi ove sezone za Troickog bila su dva četvrtfinala u Dohi i Roterdamu. Prošlu godinu završio je kao 12. igrač sveta, a trenutno je 33. na ATP listi. Ove godine je na "nuli" - 28 pobeda i 28 poraza.

Letargija u igri srpskog tenisera je evidentna čitave ove godine. Vidi se da Viktor nema preveliku želju za igrom kada izađe na teren. Iako je mnogo puta statistika u mečevima bila na njegovoj strani rezultati koje pravi ne prate statističke brojke.

U odsudnim trenucima meča Viktorovi protivnici igraju sigurnije i osvajaju ključne poene. Veliki broj setova Viktor je gubio tesnim rezultatima i tada je pokazivao ono što se naziva "strah od pobede".

Statistika je bila na Viktorovoj strani i u meču sa Benetoom ali je Francuz pravio brejkove i osvajao setove, a Viktor igrao za statistiku.

Već na samom početku meča Beneto je napravio brejk ali je i Viktor odgovorio na isti način pa je odmah uzvratio oduzimanjem servisa. Ipak to je bilo sve što je Srbin pružio u prvom setu jer je Beneto ponovo stigao do brejka i rezultata 4:2 u gemovima. Francuz je posle toga rutinski set priveo kraju.

Istim tempom Benetio je nastavio i u drugom setu i već na startu tog dela meča brejkom stavio Viktoru do znanja da želi brzo da okonča meč. Kao i u prvom setu, Troicki je uzvratio odmah i izjednačio i pokvario planove Francuza da brzo stigne do trijumfa.

Posle toga su oba tenisera bila sigurna na servisu i smenjivali su se na servis liniji ne dajući jedan drugom šansu za brejk. Ipak, do grešaka je moralo doći, a prvi je greške napravio Viktor Troicki pa je Beneto napravio brejk za 6:5, posle toga je bez problema došao do trijumfa osvojivši svoj servis.

Čast srpskog tenisa u "gradu svetlosti" nastaviće da brane Janko Tipsarević i Novak Đoković koji su u prvom kolu bili slobodni.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: