Nazad

B92: Federer dobio i Ferera

Izvor: B92 - Sport - Četvrtak 08.11.2012 - 22:10

Rodžer Federer zabeležio je i drugu pobedu na završnom Mastersu u Londonu..

Federer

Federer je posle sat i 49 minuta igre pobedio Davida Ferera u dva seta - 6:4, 7:6 (7-5).

Federer je na startu pobedio Tipsarevića u dva seta, a Ferer je u tri seta bio bolji od Del Potra. Ovo je četrnaesti duel dva tenisera, Federer je dobio svaki, uz ukupni odnos u setovima 29-3.

Prvi set pripao je Federeru 6:4.

Već na startu Švajcarac je bio veoma samouveren, napravio brejk i poveo 3:0.

Ferer je pružao veliki otpor, u trećem gemu bio je vrlo blizu da uzvrati brejk, a već u sledećoj proloci to je i iskoristio, pa je na pola puta rezultat bio izjednačen na 3:3.

Španski teniser je pružao snažan otpor, pogotov na Federerove servise, i stigao čak do 8 brejk-lopti, ali je samo jednom uspeo da je iskoristi.

U desetom gemu ponovo je Fedex načinio brejk i dobio prvi set. Odnos u osvojenim setovim asada je 28-3 za drugog na ATP listi.

Drugi set stigao je do taj-brejka.

U drugom setu Ferer je odmahnapravio pritisak i propustio još dve brejk-lopte u prvom gemu.

Usledio je gem bez izgubljenog poena za Španca, ali brejk nismo videli u prvih osam gemova.

Federer atipično mnogo greši, tridesetu neiznuđenu napravio je u petnaestom gemu meča, ali i dalje vodi.

Najveći pritisak Ferer je osetio u dvanaestom gemu, kada je drugi put servirao za ostanak u meču, Federer je imao 0-30, ali smo ipak dočekali taj-brejk.

Ključni mini-brejk viđen je u šestom poenu, posle kojeg je švajcarski as na promenu strana otišao sa 4-2. Na 6-3 Federer je dobio tri vezane meč-lopte. Prve dve Ferer je odbranio na svoj servis, ali je sigurnost u servisu donela Federeru pobedu - 6:4, 7:6 (7-5).

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: