Nazad

BEČ: Janko preko Gulbisa do četvrtfinala

Izvor: Mondo - Sport - Petak 19.10.2012 - 09:09

Srpski teniser pobedio Letonca Ernestsa Gulbisa u drugom kolu Erste Bank Opena - 6:3, 6:4. Naredni rival - Slovenac Aljaž Bedene.

Janko Tipsarević

Janko Tipsarević opravdao je na početku turnira u Austriji ulogu drugog nosica.

U trećem međusobnom okršaju sa Letoncem Ernestsom Gulbisom, prvim od 2008. godine, izvojevao je i drugu pobedu (2:1), u dva seta.

Trijumf kojim je obezbedio okršaj sa Slovencem Bedene u četvrtifnalu osigurao je već u prvom setu. Nizom osvojenih gemova i na svoj i na protivnikov servis poveo je 5:0, pa dopustio protivniku da sa tri vezana gema stekne nadu da će u drugom setu biti drugačiji odnos snaga.

Ipak, iznenađenje se nije dogodilo.

Trenutno deveti teniser sveta savladao je 159, serijom brejkova i na početku drugog seta, kojom je stvorio prednost 3:1, koji nije ispuštao do kraja meča. Gulbis je uspeo da je smanji na 4:5, ali je Tipsarević sigurno servirao u ključnom desetom gemu i izvojevao pobedu.

Kao što je navedeno, Janko je drugi nosiac, iza Argentinca Huan Martina del Potra. Aktuelni branilac trofeja je Žo Vilfred Conga.

 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: