Nazad

Biševac: Okrenuti list!

Izvor: Mondo - Sport - Ponedeljak 15.10.2012 - 10:46

Reprezentacija Srbije doputovala u Skoplje, na meč 4. kola kvalifikacija za SP 2014. Iskusni štoper priznaje da smo već "ispucali" pravo na kiks.

ilustracija

 

U utorak od 20.30 na stadionu Filip Drugi sastaće se dva ranjena "lava". I jedni i drugi donekle potrošeni porazima kod kuće, u mečevima za koje su se dugo pripremali i od njih mnogo očekivali.

Makedonci su iz dvomeča sa Hrvatima izvukli "duplo golo", dok su "orlovi" Siniše Mihajlovića, posle visokog leta u pobedi nad Velsom, prizemljeni već u duelu sa Belgijom.

"Nemamo izbora, moramo da idemo na pobedu. Samo tako možemo da održimo priključak sa Belgijancima i Hrvatima, koji su u utorak domaćini. Ne smemo da dozvolimo da se 'odlepe' i pobegnu nam", rekao je Milan Biševac na beogradskom aerodromu.


 


Hrvatska je u Osijeku favorit protiv Velsa, kao i Belgija protiv Škotske u Briselu. Te dve selekcije već imaju po tri boda više od nas, dok su Makedonci na "minus šest" u odnosu na lidere.

"S obzirom na stanje u grupi, možda nam je ovo i najvažnija utakmica u kvalifikacijama. Treba podignuti glavu i okrenuti list, pokazati karakter, volju, zaboraviti Belgiju... Ne plašimo se, sigurno", jasan je Biševac.

Dvadesetdevetogodišnji štoper ističe ono što bi "potpisao" i svaki drugi reprezentativac. Recept za pobedu nad Makedonijom je igra od petka u prvih 60 minuta, ali uz bar malo bolju realizaciju.

Tek nakon primljenog drugog gola, tim Srbije počeo je da izgleda "kao da nas je neko negde našao i poslao na teren", kako kaže sam Milan Biševac.

"Početni pristup i igra protiv Belgije bili su dobri i sigurno bismo danas drugačije pričali da smo iskoristili bar jednu od pet-šest šansi. Posle 0:2 smo krenuli grlom i jagode i boli nas tih pola sata, tokom kojih uopšte nismo delovali kao ekipa. Pričali smo međusobno, pogledali snimak, videli šta je bilo dobro, a šta loše..."

Siniša Mihajlović navikao nas je na iznenađenja i "rotaciju" igrača, tako da se može očekivati da obavi nekoliko izmena u odnosu na startnih 11 od pre dva dana.

Čedomir Janevski zbog kartona neće moći da računa na svog najboljeg pojedinca, napadača Napolija Gorana Pandeva.

"Treba ostati koncentrisan na našu igru", jasan je Biševac.

 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: