Nazad

Bivšoj nadi Evertona sedam godina robije!

Izvor: Mondo - Sport - Petak 09.11.2012 - 10:12

Majkl Branč (34) osuđen je zbog prodaje i posedovanja velike količine droge.

ilustracija

Everton je krajem 20. i početkom 21. veka bio neverovatan rasadnik talentovanih napadača: Deni Kadamarteri, Majkl Branč, Frensis Džefers, Vejn Runi...

Od četvorice pobrojanih, samo je Runi pretočio talenat u vrhunski kvalitet i to kod Aleksa Fergusona, u Mančester junajtedu.

Kadamarteri svoju ispodprosečnu karijeru privodi kraju u dresu trećeligaša Karlajla, Džefers trenutno igra na Malti, ali i tamo mu je sigurno mnogo bolje nego Branču, koji će narednih sedam godina provesti iza rešetaka!

On je priznao da je na jednom parkingu u Liverpulu prodao drugom licu oko tri kilograma amfetamina, dok je policija pretresom njegovog doma pronašla kilogram kokaina, čija tržišna vrednost iznosi oko 50.000 funti.

"Ovo je ozbiljno krivično delo, počinjeno od strane čoveka koji je nekada služio kao uzor. Neka Brančov primer svima bude pouka. Odlukom da prodajete drogu krenuli ste na siguran put ka zatvoru, a ne ka materijalnom dobitku i prestižnom statusu", rekao je portparol Agencije za borbu protiv organizovanog kriminala.

Branč je iz mlađih kategorija Evertona stigao do prvog tima sa samo 17 godina.

U svojoj drugoj sezoni postigao je tri gola, predviđali su mu blistavu budućnost, ali neslaganje sa menadžerom odvelo ga je na pozajmice u Mančester siti, Birmingem i Vulvse.

Za stalno se preselio u Vulverhempton leta 2000, nakon čega se njegova fudbalska karijera manje-više kretala konstantno silaznom putanjom.

Poslednje pogotke postigao je 2006. godine u dresu Čestera.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: