Nazad

Borbeni Partizan izgubio sa 3:1

Izvor: B92 - Sport - Četvrtak 08.11.2012 - 23:07

Fudbaleri Partizana doživeli su novi poraz u Ligi Evrope pošto je milanski Inter slavio u Beogradu sa 3:1 (0:0) u utakmici četvrtog kola u okviru H grupe.

ilustracija

Utakmicu je posmatralo oko 20 hiljada gledalaca.

Interu je na ovom meču potreban bod kako bi obezbedio plasaman u narednu fazu takmičenja. "Crno-beli" su prvi šut ka golu uputili u četvrtom minutu. Stefan Ščepović je odlučio da šutira sa 20ak metara i bio je neprecizan, a mogao je na desnoj strani da proigra Lazara Markovića.

U šestom minutu posle prekršaja nad Lazarom Markovićem izveo slobodan udarac, ali je lopta završila u naručju Samira Handanovića.

Na početku utakmice došlo je do sukoba na sevrnoj tribini između navijača Intera koji su na svernoj tribini i "Zabranjenih" koji su na istoku, ali je ubrzo na tribinu stigli Žandarmerija i razdvojila huligane.
ilustracija
Defanzivac Žuan je u 12. minutu šutirao preko gola. Trener Intera Andrea Stramačoni morao je da napravi prinudnu izmenu pošto se povredio Mudingaj, pa ga je na terenu zamenio Urugvajac Gargano. Zatim je Ivan Ivanov vukao loptu od sredine terena do šesnaesterca gostiju, ali je šutirao veoma traljavo.

U 17. minutu dobra akcija Partizana, kombinovali su Saša Ilić i Lazar Marković, ali je Aleksandar Miljković zatim pogrešio lošim pasom. U 19. minutu Guarin je izveo slobodan udarac, tako što je uputio kratak pas, lopta mu je vraćena Guarin je jako šutirao, ali je lopta prošla nekoliko centimetara pored stative.

"Crno-beli" su u prvih pola sata imali više loptu u svom posedu, ali nisu uspeli da stvore pravu priliku. U 22. minutu je šutirao i mladi hrvatski internacionalac Marko Livaja, ali je Petrović bio siguran.

Posle pola sata igre i trener Partizana Vladimir Vermezović morao je da napravi izmenu pošto se povredio kapiten Saša Ilić, njega je zamenio mladi reprezentativac Srbije Miloš Jojić.

Odmah po ulasku Jojića na teren usledile su dve najbolje prilike za Partizan u prvom poluvremenu. Nemanja Tomić je izveo slobodan udarac iskosa sa leve strane, Ivan Ivanov je bio najviši u skoku na petercu i dobro šutirao glavom, ali je Handanović krjanjim naporom uspeo da izbaci loptu, koja je išla u donji levi ugao njegov gola, u korner. Zatim je posle kornera ponovo Ivanov bio najspretniji, ali je Handanović ponovo bio odličan i tako je sačuvao gol Intera.

Do kraja prvog poluvremena prvo su u 35. minutu Šćepović i Jojić bezuspešno probali da prevare odbranu Intera, a minut kasnije Pereira je šutirao sa distance, ali je Petrović lako odbranio.

U 40. minutu posle duela u vazduhu Miloš Ostojić se uhvatio za glavu, pa je napustio teren, ali se za tri minuta vratio u igru. Poslednji udarac ka golu Handanovića uputio je Medo Kamara u 44. minutu.
ilustracija
Na početku drugog poluvremena u 49. minutu Partizan je mogao da dođe do vođstva. Aleksandar Miljković je odlično izbegao ofsajd zamku, sam je krenuo ka golu Handanović, ušao u šesnaesterac i pokušao da progirao Ščepovića. To dodavanje je presekao Guarin koji je mogao da savlada Handanovića, ali je slovenački golman odlično reagovao. Lopta je zatim stigla do Lazara Markovića koji je progirao usamljenog Jojića, Mladi reprezentativac je na prvu veoma neprecizno šutirao.

Promašaje Partizana Inter je kaznio u 51. minutu. Loše su reagovali Kamara i Ivanova, to je iskoristio Guarin i centaršut pronašao rezervistu Rodriga Palasaija koji je ponovo savladao Petrovića kao i pre 14 dana.

Marko Šćepović je u 55. minutu zamenio Meda Kamaru. Sedam minuta kasnije nova intervencija Handanovića. Milan Smiljanić je posle dodavanja Stevana Šćepovića šutirao sa desetak metara, a golman Intera je uspeo da levom rukom loptu odbije u polje.

U 67. minutu Marko Šćepović je šutirao sa 20ak metara visoko preko gola. Partizan je nastavio sa napadima i visokim presingom je pokušao da stgne do gola, ali je Inter posle kontranapada postigao novi gol.

Prethodnu je u 73. minutu slobodan udarac iskosa sa desne strane sa oko 25 metar izveo Nemnja Tomić, ali bez opasnosti za Handanovića. 17-godišnjaci Marko Livaja i Aleksadar Mitrović su zbgo koškanja u živom zidu dobili žuti kartone.

Inter je u 75. minutu postigao drugi gol. Fredi Guarin je sa svoje polovine posla dug pasa Rodrigu Palasiju koji je sam istrčao u kontru i rutinski drugi put na meču savladao Petrovića.

Posle primljenog gola ceo stadion je skandirao "Ti si prvi trener Stanoje" u znak podrške bivše treneru Partizana Aleksandru Stanojeviću koji je napustio klub pre godinu dana posle sukoba sa Upravom kluba.

Partizan: Petrović, Miljković, Ostojić, Ivanov, Kamara (Marko Šćepović), Lazevski, Tomić, Ilić (Jojić), Smiljanić, Lazar Marković, Stefan Šćepović.
Inter: Handanović, Zaneti, Silvestre, Alvaro, Žuan, Žonatan, Guarin, Mudingaj (Gargano), Kambjaso, Nagatomo (Palasio), Livaja.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: