Nazad

BSK: Neumesno je pretiti Zvezdi

Izvor: Mondo - Sport - Četvrtak 18.10.2012 - 11:51

Fudbaleri Borče odlaze u subotu u Ljutice Bogdana zadovoljni početkom sezone. "Ne odustajemo od borbe ni na Marakani, mada znamo svoje šanse", kaže za MONDO Ajazdin Nuhi.

ilustracija

U taboru BSK Borče sa radošću pamte prvi takmičarski odlazak na Marakanu - 13. maja 2010. godine i istorijsku pobedu 3:1.

Golovima Aleksandra Đukića, Vladimira Krstića i Aleksandra Radunovića "plavo-beli" sa leve beogradske obale Dunava izvojevali su jedini trijumf u dosadašnjih šest superligaških okršaja sa crveno-belima.

Svih pet preostalih utakmica završeno je na identičan način - pobedom Zvezde, pa je i bez toga jasno da će sve osim uspeha ekipe Aleksandra Jankovića u subotu biti veliko iznenađenje.
Toga su svesni i u Borči.

Ekipa Gorana Milojevića osvojila je ove sezone devet bodova, pobedama nad Slobodom, Javorom i, u prošlom kolu, Radničkim iz Kragujevca na svom terenu.

U trijumfu nad ekipom Dejana Đurđevića posebno se istakao iskusni Ajazdin Nuhi, letošnje pojačanje Borčana iz Napretka.

Postigao je lep gol i potvrdio da je u dobroj formi.




"Pobeda nam Radničkim bila nam je jako bitna, pre svega zbog samopouzdanja jer smo pre toga imali tri vezana poraza", počeo je Nuhi za MONDO.

Za razliku od prošle sezone, Borčani ove osvajaju bodove na svom terenu. Za njima su gostovanja Partizanu (0:7), Vojvodini (0:1), Radu (0:3) i Radničkom iz Niša (1:4).

"Protiv Vojvodine nismo imali sreće, primili smo gol na kraju, protiv Rada smo pali u finišu... mislim da nas skupo koštaju greške u gostima. Pitanje je vremena kada ćemo i na njima početi da osvajamo bodove. Ipak, jasno nam je kolike nam se šanse za to daju na Marakani. Neumesno je pretiti Zvezdi pred odlazak na njen teren, već nam ne preostaje nam ništa nego da izađemo i pružimo maksimum kako znamo i da eventualno sve iznenadimo", dodao je on.

Bivši fudbaler Čukaričkog, Partizana, varšavske Legije, Smedereva, OFK Beograda i Napretka u Borči ne igra na bekovskoj poziciji, na kojoj su ljubitelji domaćeg fudbala navikli da ga gledaju.

Za razliku od dosadašnjih trenera, Goran Milojević osetio je da bi Nuhiju "ležala" uloga u veznom redu, a on mu uzvratio dobrim igrama.

"Od početka priprema sam u sredini, samo sam protiv Pazara igrao desnog beka. Šef me vidi kao zadnjeg veznog i relativno sam zadovoljan, s obzirom na to da sam u prošlom kolu dao gol, mada koliko dugo igram svestan sam da uvek mogu bolje".

Kao i uoči svake sezone, i u Borči su ovog leta pravljeni planovi za ostanak u ligi. Nuhi ne smatra da bi takav ishod mogao da dođe u pitanje.

"Ne razmišljamo samo o borbi za opstanak. Ovi momci ne bi trebalo time da se opterećuju, kao ni bilo ko u klubu. Trebalo bi da igramo i pružimo maksimum bez pritiska. Osvojili smo devet bodova u kolima tokom kojih smo imali teške rivale - Partizan, Vojvodinu, Rad... Posle Crvene zvezde stižu nam utakmice u kojima svakog možemo da pobedimo", podvukao je on.

Duel Crvene zvezde i BSK Borče zakazan je za subotu u 19 časova.

 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: