Nazad

Crnokrak startovao porazom

Izvor: OK RADIO - Sport - Nedelja 07.10.2012 - 12:30

Nakon slabih rezultata u prvih sedam kola u Srpskoj ligi “Istok, uprava FK Radnik iz Surdulice, na čelu sa predsednikom opštine Novicom Tončevim, smenila je dotadašnjeg trenera Dragana Nikolića i imenovala Ljubomira Crnokraka za novog šefa stručnog štaba.

Crnokrak
Nakon slabih reztultata u prvih sedam kola u Srpskoj ligi “Istok, uprava FK Radnik iz Surdulice, na čelu sa predsednikom opštine Novicom Tončevim,  smenila je dotadašnjeg trenera Dragana Nikolića i imenovala Ljubomira Crnokraka za novog šefa stručnog štaba. 
 
Njegov pomoćnik u narednom periodu biće Goran Jocić, koji je i do sada obavljao tu dužnost. 
 
- Nemamo sreće sa trenerima, ovo je četvrti u nizu trener u 2012. godini, posle Dragana Antića, dvojca Jovanović-Spasić i Dagana Nikolića – kažu iz uprave FK Padnik
 
Ljubomir Crnokrak (51), čiji je stalni boravak u Lozani, bio je, prema pisanju beogradskih medija, fudbaler "koji je obećavao", potom trener, ali i "viđeni" maneken po beogradskim, rimskim i pariskim modnim pistama.
 
Imao je svoju manekensku školu, a danas je njegova ćerka Ines poznato lice na pistama u Londonu, Njujorku i drugim metropolama sveta.
 
Loptu je počeo da šutira "čim je prohodao", u selu Pristeg kod Benkovca, gde je rođen. 
 
Veljko Aleksić, profesor beogradskog DIF-a, kao izuzetnog talenta Crnokraka je poslao baš u Crvenu zvezdu na usavršavanje, a zanat je pekao kod Šekularca, Popovića, Dujkovića, Džajića...
 
Po završetku fudbalske karijere, odmetnuo se u trenere, a prvi angažman imao je u Poletu sa Dorćola, zatim u Palilulcu, čuvenom beogradskom "zonašu". 
 
Potom 1991. godine postaje trener ženskog fudbalskog kluba Sloga iz Zemuna. Naredne godine osniva svoju fudbalsku školu, a đaci su mu bili prvotimci Čukaričkog, OFK Beograda, Radničkog s Novog Beograda. 
 
 - Nisam imao dovoljno veza i strpljenja da sačekam prelazak u više rangove takmičenja. Puklo mi je sve pred očima i eto mene čak u Dominikanskoj Republici, čiju sam reprezentaciju vodio 2004. godine. 
 
Ona je tada bila na 193. mestu svetske rang-liste, da bi se za 20 meseci popela na 135. poziciju. Pre mog dolaska, Dominikanska Republika je redovno gubila od Kube, a onda smo je pobedili 2006. godine. 
 
Gledali su me tada kao kralja jer smo obezbedili učešće na Konkaf kupu, što je američka verzija Kupa UEFA - priseća se Ljubomir, a prenele su frankfurtske “Vesti”.
 
Sportsku karijeru, Crnokrak je nastavio na Hitiju 2008. godine i da se u toj zemlji nije dogodila revolucija, Ljubomir Crnokrak bi zasigurno bio selektor njihove fudbalske reprezentacije. 
 
Prvo veliko iskušenje sa novim strategom pred Surdiličanima je bilo u subotu u Jagodini, protiv skromne ekipe Trgovačkog. 
 
Surduličani su uprkos iskustvu u vođenju ekipe od strane Crnokraka izgubili ubedljivim rezultatom, 4:2.
 
 

 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: