Nazad

"Delfini" ubuduće bez Sora

Izvor: Mondo - Sport - Sreda 10.10.2012 - 12:09

Selektor Srbije Dejan Udovičić odredio širi spisak igrača za reprezentatativne akcije u 2013. godini. Golman Slobodan Soro završio karijeru u nacionalnom timu.

Dejan Udovičić saopštio je tim na koji će računati na startu Svetske lige ove sezone.

On je odredio spisak od 13 igrača za duele sa Nemačkom u Hamburgu i Španijom u Beogradu, krajem oktobra i početkom novembra.

Na njemu se nalazi 11 igrača koji su nastupali na Olimpijskim igrama u Londonu, kao i Miloš Ćuk i Branislav Mitrović.

Na spisku nema Alekse Šaponjića, koji se školuje u SAD, kao i prvog golmana Slobodana Sora, na kojeg se više ne računa zbog godina (u decembru će napuniti 34).

"Trebalo je da se vidim sa Sorom, ali je imao privatne obaveze. Bio je šest godina reprezentativac, mnogo je dao ekipi i dugujemo mu veliku zahvalnost za doprinos uspesima ekipe. Mislili smo da za Svetsku ligu probamo mlađe igrače, ali smo zaključili da Dejan Savić, koji će voditi te dve utakmice, mora da ima na raspolaganju najjači sastav", izjavio je selektor Dejan Udovičić.

Na spisku su Gojko Pijetlović, Branislav Mitrović, Živko Gocić, Vanja Udovičić, Miloš Ćuk, Milan Aleksić, Slobodan Nikić, Nikola Rađen, Andrija Prlainović, Duško Pijetlović, Dušan Mandić, Filip Filipović i Stefan Mitrović.

Stručni savet je usvojio širi spisak od 30 imena koji će biti u programu za 2013. Na njima ima igrača na koje se računa u narednom dužem periodu, a saopšteno je da je taj spisak podložan promenama.

"Tu je i Saša Mišić, centar Debrecina, koji je uzeo naše državljanstvo. Reč je o Srbinu iz Crne Gore, koji je igrao za Makedoniju a izrazio je želju da igra za nas. Računamo i na Subotića i za njih dvojicu to važi kada steknu zakonske uslove za to. Do kraja godine ćemo još jednom analizirati spisak, posebno posle Svetskog prvenstva u Pertu. Tu mislim na braću Rašović, Subotića, Manojlovića koji mogu da budu tu i kao kandidati za reprezentativne akcije", rekao je Udovičić.

Pored navedenog spiska za prva dva meča u Svetskoj ligi, računa se i na golmane Stefana Živojinovića Milana Vitorovića i Dimitrija Rističevića, centre Petra Filipovića, Nikolu Eškerta, Nemanju Ubovića i Sašu Mišića, bekove Marka Matovića, Nemanju Matkovića, Dušana Markovića, Nikolu Jakšića i Dimitrija Obradovića, igrače desne strane Borisa Vapenskog, Nikolu Dedovića, igrače leve strane Aleksu Šaponjića, Dušana Vasića i Ognjena Stojanovića.


 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: