Nazad

Đoković ponovo na tronu!

Izvor: B92 - Sport - Ponedeljak 05.11.2012 - 08:59

Posle skoro četiri meseca, Novak Đoković ponovo je prvi reket sveta, pošto je pretekao Švajcarca Rodžera Federera koji ga je nasledio na tronu posle Vimbldona.

Novak Đoković

Đoković sada ima 11.420 bodova, dok je Federer sakupio 9.465, iako je igrao tri turnira više od najboljeg srpskog tenisera.

Novak će bez obzira na rezultat na završnom Mastersu sezone godinu završiti kao najbolji teniser sveta drugi put zaredom.

Janko Tipsarević i dalje je deveti na svetu, dok je Viktor Troicki zabeležio pad za pet mesta i sada je na 38. poziciji. Među prvih 200, Srbija ima još dvojicu tenisera – Dušana Lajovića, koji je 166. posle pada za tri mesta, i Borisa Pašanskog na 171. poziciji, pošto je napredovao za tri mesta u odnosu na prošlu nedelju.

Pored promene na čelu, među prvom desetoricom desile su se još dve, pošto su Argetinac Huan Martin del Potro i Žo-Vilfred Conga zamenili pozicije, a Rišar Gaske se vratio u Top 10. Del Potro je sada sedmi, iza Đokovića, Federera, Endija Marija, povređenog Rafaela Nadala, Davida Ferera i Tomaša Berdiha. Conga je pao na osmo mesto, a slede ga Tipsarević i Gaske.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: