Nazad

EL: Partizan ponovo pao u finišu

Izvor: B92 - Sport - Subota 10.11.2012 - 09:45

Košarkaši Partizana izgubili su od Bamberga u hali „Pionir“ sa 77:72 u petom kolu grupe D Evrolige.

ilustracija

Iako su ’crno-beli’ tokom većeg dela meča kontrolisali rezultat i imali osam poena viška na pet minuta do kraja, čini se da je imperativ pobede bio preveliko breme za Partizan.

Ekipa Duška Vujošević tako je treći put u pet kola izgubila u neizvesnoj završnici, posle CSKA i Barselone. Partizan je jedini tim Evrolige koji posle pet kola nema nijedan trijumf, dok Bamberg ima skor 2-3.

Najbolji u taboru Partizana bili su Vladimir Lučić sa 17 poena (5-10 iz igre, 7sk. i 2ast) i Đorđe Gagić sa takođe 17 pona i 7 skokova. Osim njih, jedini 'dvocifren' bio je Dru Gordon sa 10 poena i 8 skokova.

Boštjan Nahbar predvodio je Bamberg sa 19 poena (8-19 iz igre, 6sk), Kejsi Džejkobsen ubacio je 18, a Tedi Gipson 13 poena.

Tekstualni prenos meča:

Uprkos izvanrednoj atmosferi u dvorani Pionir, Bamberg je solidno počeo meč, pre svih Nahbar i Gipson.

Nemci su zahvaljujući njima imali prednost tokom većeg dela prve četvrtine imali blagu rezultatsku prednost, a Partizan je počeo pomalo nervozno.

Ipak, kolektivnim naporom u napadu i čvrstom odbranom domaći tim držao je priključak, a nakon poena Gordona Partizan je prvi put poveo na minut do kraja prve četvrtine (16:14).
ilustracija

U sledećem napadu Nahbar je bio precizan za dva poena, a Bertans i Anđušić promašili su trojke u završnici četvrtine (16:16).

Bilo je evidentno da ’crno-beli’ igraju pod pritiskom i da imaju imperativ pobede, a gosti su bili šuterski raspoloženi – Gipson je vezao dve trojke i Bamberg je poveo sa 25:20.

Videvši da šut ne ide njegovoj ekipi, trener Partizana Duško Vujošević odlučio se na igru sa dve ’petice’, što je dalo rezultata – Musli i Gagić postigli su sve poene za Partizan do polovine druge deonice, a posle pogotka Gagića uz faul domaći su poveli sa 28:25.

Gagić (8p) i Musli (6p) trgli su Partizan koji je zaigrao još agresivnije u odbrani i sa brojnim udvajanjima, a Lućićevo zakucavanje u kontri i pogoci sa penala zaokružili su seriju 12-0 (32:25).

Iako su na kratko prekinuli seriju Partizana, košarkaši Bamberga nisu imali nikakvo rešenje za energičnu odbranu rivala.

Partizan je imao i devet poena viška, gosti su na kratko smanjili zaostatak, ali je posle novih poena odličnog Lučića Partizan na 15-minutni osmor otišao sa +8 (41:33).

Slično kao na početku meča, Bamberg je bolje počeo, Partizan nije imao dobar protok lopte u napadu, a najviše zahvaljujući Džejkobsonu i Zirbeu gosti su spustili zaostatak na samo dva poena.

Ipak, i ’crno-beli’ su ponovo došli do svoje igre i atraktivnim zakucavanjima Lučića i Bertansa čuvali su plus na semaforu.

U finišu trećeg perioda Partizan je pojačao gas – Vesterman je pogodio trojku, Gordon je bio precizan sa distance, a Gagić je sa penala kompletirao seriju 7-0 (57:48).

Nijedna od ekipa nije imala mnogo uspeha u šutu za tri poena i u vrlo neefikasnom početku poslednjeg perioda Partizan je uspevao da čuva prednost od osam poena, koliko je imao pred poslednji dvominutni odmor.

Međutim, nakon pogodaka Džejkobsena i Forda Bamberg je prišao na -4 (68:64) na nešto više od četiri minuta do kraja. Usledio je važan interval meča, nijedan od timova nije pronalazio put do koša, a post je prekinuo Gagić sa linije penala (70:64).

Uporni Bamberg nije se predavao i Gavel je sa šest uzastopnih poena uspeo da kazni nekoliko loših rešenja u napadu Partizana – 70:70 na minut i po do kraja.

Potom je Bertans olako izgubio loptu na izvođenju auta, ali je Gavel pogodio samo jedan od dva penala (75:70). Anđušićeva trojka zatim je ’ispala’ iz koša, ali je Gagić poentirao posle ofanzivnog skoka na osam sekundi do kraja.

Džejkobsen je potom bio siguran sa linije penala i tako je odlučio meč u korist svog tima.

PARTIZAN: Tomas 4, Milutinov, Vesterman 3, Lučić 17, Milosavljević 3, Gagić 15, Musli 8, Čakarević, Đekić, Gordon 10, Andjušić 5, Bertans 5.
BAMBERG: Gipson 13, Goldsberi, Nahbar 19, Tada 3, Rihter, Nojman 1, Ford 6, Vilijams, Džejkobsen 16, Gavel 6, Zirbes 8.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: