Nazad

EL: Prva pobeda Partizana!

Izvor: B92 - Sport - Petak 16.11.2012 - 09:14

Košarkaši Partizana ostvarili su prvu pobedu ove sezone u Evroligi, pošto su u šestom kolu D grupe savladali Bešiktaš u Pioniru sa 87:72.

ilustracija

’Crno-beli’ su tokom celog meča imali prednost i sada su, za razliku od meča sa Bambergom, odigrali fantastičnu odbranu u završnici – nisu primili koš u poslednjih šest minuta i više nego zasluženo ostvarili su trijumf.

Partizan je imao čak 15 skokova više od rivala (41:26), što je bio jedan od ključnih faktora trijumfa.

Dragan Milosavljević bio je najefikasniji kod ’crno-belih’ sa 16 poena (6-11 iz igre, 4sk), Vladimir Lučić imao je 14 poena (6-10 iz igre), 5 skokova i 2 asistencije, a Dejan Musli upisao je 14 poena (6-10 iz igre) i 8 uhvaćenih lopti.

Sjajan je bio i Leo Vesterman sa 13 poena (5-7 iz igre) i 8 asistencija, a Dru Gordon postigao je 13 poena (5-12 iz igre) i 9 skokova.

Bešiktaš, koji sada ima skor 3-3, predvodio je Kurtis Džerels sa 20 poena (7-16 iz igre), a Damir Markota imao je 16 poena i 6 skokova.

Tekstualni prenos meča:

Vesterman je odlično počeo meč, ubacio je trojku i lepo asistirao za Muslija, a posle pogotka Gordona u polukontri Partizan je poveo sa 9:4. ‘Crno-beli’ su oterali goste iz reketa i bili su veoma pokretljivi u odbrani, a u napadu su konce vukli Vesterman (5p) i Musli (6p).

Partizan je bio besprekoran sa penala – Milosavljević i Bertans faulirani su pri šutevima za tri poena, a obojica su realizovali sva tri i domaći su stvorili +12 (21:9).


Međutim, Bešitkaš je podigao nivo igre i posle trojki Džerelsa i Markote uspeo je da okonča prvu četvrtinu sa zaostatkom od samo pet poena (24:19).

Iako su gosti prišli i na tri poena zaostatka, Partizan je presingom na polovini rivala uzeo dve lopte i otišao na +7 posle zakucavanja Muslija.

Jedini raspoložen kod gostiju bio je Dašić, ali sredinom drugog perioda razigrao se Lučić i sa sedam uzastopnih poena doneo je Partizanu prednost od 38:29.

Bešiktaš se mučio sa penalima, pre svih Vidmar (1-6), a ‘crno-beli’ su održavali razliku 5-9 poena. Na tri i po minuta do kraja druge četvrtine prvi put je u igru ušao Gordić i tako je debitovao u dresu ‘crno-belih’.

Džerels je održavao Bešiktaš u igri, ali je Partizan na poluvreme otišao sa pristojnih +8 (51:43) posle ‘odbojke’ Lučića u poslednjoj sekundi.

ilustracija
Početak treće deonice doneo je sličnu igru kao u prvih 20 minuta – gosti bi uspeli da priđu na 4-5 poena razlike, ali ne i dalje od toga. Sa sruge strane, Partizan je posle poena Gordona imao prvi put +10, ali ipak nije uspeo da napravio još veću prednost i tako eventualno reši meč.

Bešiktaš je sredinom trećeg perioda zaigrao znatno agresivnije u odbrani, igrali su ’čovak’ jako usko i Partizan je teško dolazio do poena. Džerels je i dalje bio inspirator svih akcija gostiju, a razigrao se i Markota. Upravo trojkom hrvatskog košarkaša gosti su prišli na -2 (62:60).

Međutim, Partizan nije ispuštao prednost – usledila je izvrsna rola mladog Milutinova (zakucavanje i dva penala), a posle Milosavljević je u poslednjoj sekundi poentirao posle dodavanja Vestermana za vođstvo ’crno-belih’ 70:65 pred poslednji dvominutni odmor.

Na tridesetak sekundi do kraja treće četvrtine pokoškali su se Milutinov i Dašić, brojni predmeti uleteli su u teren, ali sve se brzo smirilo.

Milosavljević je bio u naletu – pogodio je šut, zatim je i ukrao loptu Dašiću i bio je najzaslužniji što se Partizan ponovo ’odlepio’ na +9 (74:65).

Posle trojke Cetina i pogodaka Džerelsa sa penala Bešitaš je prišao na 76:72 i činilo se da nas čeka još jedna neizvesna završnica u Pioniru.

Međutim, ekipa Duška Vujoševića nije dozvolila da se ponovi scenario iz duela sa Bambergom – Musli, Vesterman i Milosavljević napravili su seriju 7-0 za prednost od 11 poena.

Uprkos velikoj prednosti, nije došlo do opuštanja kod ’crno-beli’h. Igrali su i dalje čvrsto i požrtvovano u odbrani, što im je omogućilo da neoštećeni prebrode nešto lošiji period u napadu.

Bešiktaš nije postigao koš poslednjih šest minuta i 20 sekundi, a Partizan je do kraja uvećao prednost i slavio sa 15 poena razlike, poen manje nego što je Bešiktaš dobio u Turskoj.

PARTIZAN: Gordić, Milutinov 7, Vesterman 13, Lučić 14, Milosavljević 14, Gagić, Musli 14, Čakarević, Đekić, Gordon 13, Anđušić 4, Bertans 6.
BEŠIKTAŠ: Guler 8, Akin, Ačik, Vidmar 7, Foker 3, Cetin, Markota 16, Kristofer 7, Dašić 8, Hersek, Ozer 3, Džerels 20.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: