Nazad

ENGLESKA: Hapšenje zbog rasizma

Izvor: Mondo - Sport - Utorak 06.11.2012 - 09:54

Britanska policija privela navijača Čelsija koji je provocirao napadača Mančester junajteda oponašajući majmuna. Prijavili ga "plavci".

ilustracija

Englezi su konkretnim primerom pokazali kako bi trebalo da izgleda borba sa rasizmom na stadionu.

Neimenovani navijač Čelsija (28), koji je oponašao majmuna na utakmici svog kluba sa Mančester junajtedom i tako provoricao Denija Velbeka, uhapšen je u ponedeljak popodne i zadršan u pritvoru.

Policija je saopštila da je "uhapšen pod sumnjom da je vređao na rasnoj osnovi". Fotografiju tog navijača je objavio veliki broj medija, a izgred je prijavio Čelsi.

Organi reda istražuju i optužbe da je sudija Mark Klatenburg na ranijoj utakmici istih rivala vređao fudbalera Čelsija Džona Obija Mikela na rasnoj osnovi.

Kritikovani i prokazani arbitar zbog takvih nadova neće deliti pravdu u Premijer ligi bar ni sledećeg vikenda.

Direktor sudijske organizacije Premijer lige Majk Rajli rekao je da je u razgovoru sa Klatenburgom odlučeno da je "u njegovom najboljem interesu da bude odsutan".

"Tako samo možemo da pomognemo istrazi. Mi smo, kao sudijska organizacija, u potpunosti spremni smo da Marku dodelimo da sudi utakmicu", rekao je Rajli.

Taj slučaj paralelno istražuju Fudbalski savez Engleske (FA) i britanska policija.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: